Center za ponovno rabo

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

V Zbirnem centru Todraž smo v letu 2022 v sodelovanju z družbo ZEOS d.o.o. vzpostavili možnost za oddajo še delujočih aparatov v ponovno rabo in s tem, v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno, skupaj z vami delamo korak naprej k prehodu na krožno ravnanje z električno in elektronsko opremo tudi v Občini Gorenja vas - Poljane.

Z vsakim še delujočim aparatom, ki ga predate na zbirno mesto v Zbirnem centru Todraž, omogočite njegovo ponovno uporabo, mu s tem podaljšate njegovo življenjsko dobo, in na ta način prispevate k varovanju okolja – manjši porabi naravnih virov in manjšemu onesnaževanju pri proizvodni novih aparatov.

Kam gredo zbrani aparati?
Zbrane aparate prevzame družba ZEOS d.o.o. Projektni partner TSD d.o.o. izvede postopek priprave za ponovno uporabo. Pri tem preveri funkcionalnost in električno varnost ter jih vrne na trg po primerni ceni ali pa jih podari. Prodajno mrežo bodo organizatorji v letu 2022 razširili z vključevanjem lokalnih centrov ponovne uporabe ter spletno platformo krožnega gospodarstva. Na njej bodo potrošnike ozaveščali o možnostih koriščenja krožnih storitev in blaga s področja e-opreme ter o okoljskih učinkih krožnega ravnanja.

Kje lahko rabljeni aparat naročite?
Ponudbo rabljenih aparatov si lahko ogledate v spletni trgovini rabljenih aparatov.

Kaj je projekt Life Spodbujamo e-krožno?
Projekt Spodbujamo e-krožno je usmerjen v ozaveščanje ter spreminjanje navad potrošnikov in ostalih deležnikov za podaljševanje življenjske dobe aparatov. S projektnimi orodji kot so potujoča popravljalnica, spletna platforma in kotički ponovne uporabe ter organizacijo dogodkov za splošno in strokovno javnost promovira krožne poslovne modele, popravila aparatov, souporabo ter ponovno uporabo aparatov.

Kje lahko dobite več informacij?
Za več informacij nas pokličite na telefon (04) 51 83 122 (Kristina Knific).

Zahvaljujemo se vam za vaš prispevek k varovanju okolja.

Dostopnost