Aktualno

23.4.2024

Sanacija ceste proti Hlavčim Njivam

Cesta proti Hlavčim Njivam je bila po poplavah praktično neprevozna, sploh za tovorni promet je bil dostop močno oviran. Zaradi ujme sta bila poškodovana približno dva kilometra lokalne ceste na kateri se je sprožilo več obsežnih plazov in več manjših usadov.

22.4.2024

Sanacija ceste proti Zakobiljku

Cesta proti Zakobiljku je bila ob neurju avgusta 2023 poškodovana predvsem v spodnjem odseku v dolžini približno sto metrov, kjer je nastal večji usad spodnjega dela ceste. V sklopu sanacije se izvaja celotna rekonstrukcija odseka z izgradnjo opornih zidov nad in pod cesto ter novo zaledno in površinsko odvodnjavanje z vgradnjo novih škatlastih propustov pod cesto v ovinku. Poleg ceste...

19.4.2024

Prometne informacije - aktualne zapore cest

Vabimo vas k ogledu prometnih informacij - aktualnih zapor cest na območju Občine Gorenja vas - Poljane, ki so dostopne na povezavi.

18.4.2024

Olimpijska bakla že na poti po Sloveniji

Po torkovem prižigu olimpijske bakle v antični Olimpiji je včeraj svojo pot po Sloveniji v Lendavi pričela tudi slovenska olimpijska bakla. Bakla, ki bo po Sloveniji potovala 72 dni bo svojo pot zaključila 13. julija v Kranjski gori.

18.4.2024

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 17. maja 2024. Vaše prispevke za naslednjo številko pošljite do 29. aprila po elektronski pošti na naslov: mateja.rant@g-glas.si ali na naslov: Uredništvo Podblegaških novic, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas.

17.4.2024

Obnova kmetijskih gospodarstev po poplavah

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu objavilo dva javna razpisa iz naslova Programa razvoja podeželja RS 2014-2020 v skupni višini 14 milijonov evrov za naložbe v obnovo kmetijskih gospodarstev po naravni nesreči poplave v avgustu 2023. 

16.4.2024

Voden ogled Gozdne učne poti Visoko

Zavod za gozdove Slovenije ob svetovnem dnevu Zemlje organizira vodenje po Gozdni učni poti Visoko. Na vstopni točki gozdne učne poti (Dvorec Visoko, Visoko pri Poljanah 1) bo gozdar obiskovalce pričakal v ponedeljek, 22. aprila 2024, ob 9. uri.

11.3.2024

Sprememba delovnega časa krajevnega urada

Upravna enota Škofja Loka obvešča vse občane, da bodo krajevni uradi v času stavke javnih uslužbencev, ki bo potekala vsako sredo od 13. 3. do preklica, izjemoma odprti po naslednjem razporedu:

15.4.2024

Varuhov kotiček v Občini Gorenja vas - Poljane

Varuh človekovih pravic (Varuh) je 15. aprila 2024 v prostorih Občine Gorenja vas - Poljane odprl in predstavil Varuhov kotiček, s čimer želi institucijo Varuha približati čim širšemu krogu ljudi v okolju, kjer živijo. Varuhov kotiček je opremljen s stojalom, na katerem so prebivalkam in prebivalcem na voljo koristne informacije o delu Varuha, v obliki zloženk in brošur.

8.4.2024

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest - volitve poslancev v Evropski parlament

Občina Gorenja vas - Poljane objavlja Pogoje za pridobitev pravice do uporabe brezplačnih plakatnih mest v času volilne kampanje za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament 2024.

29.3.2024

Škoda v sektorju ribištva in akvakulture zaradi poplav 2023

Vlada je na včerajšnji seji sprejela Program odprave posledic škode v gospodarstvu, ki se nanaša na škodo v sektorju ribištva in akvakulture, zaradi poplav in zemeljskih plazov. 

26.3.2024

Opozorilna zapora ceste Gorenja vas - Hotavlje

Ker imamo dovolj obljub, smo se v Občini Gorenja vas - Poljane odločili za opozorilno, petminutno, zaporo ceste Gorenja vas–Hotavlje na lokaciji pod Taverno Petra. Upamo, da nam bodo pristojni sedaj prisluhnili. 

25.3.2024

Nova oznaka visokih voda v občini

Ob svetovnem Dnevu voda, ki ga vsako leto obeležujemo 22. marca, je Razvojna agencija Sora organizirala dogodek Postavitev oznake visokih voda v občini Gorenja vas – Poljane.

22.3.2024

Popravljanje GERK-ov na Krajevnem uradu v Gorenji vasi

Upravna enota Škofja Loka obvešča, do bo urejanje podatkov v Registru kmetijskih gospodarstev (popravljanje GERK-ov) za nosilce kmetij, ki zaprošajo za kmetijske subvencije, v letu 2024 potekalo tudi na krajevnem uradu v Gorenji vasi, in sicer vsak torek od 7. do 14. ure.

21.3.2024

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 19. aprila 2024. Vaše prispevke za naslednjo številko pošljite do 2. aprila po elektronski pošti na naslov: mateja.rant@g-glas.si ali na naslov: Uredništvo Podblegaških novic, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas.

7.3.2024

Dodelitve finančne pomoči v kmetijstvu po poplavah 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano seznanja, da je Vlada Republike Slovenije izdala Odlok o zagotavljanju nujne finančne pomoči za ublažitev premoženjske škode na kmečkih in poslovnih stavbah ter kmetijskih zemljiščih zaradi poplav in plazov iz avgusta 2023, s katerim določa upravičence, pogoje in postopek dodelitve finančne pomoči za ublažitev premoženjske...

Dostopnost