Aktualno

7.12.2022

Zaprtje krajevnih uradov med prazniki

Vse storitve, ki bi jih sicer opravili na krajevnih uradih, lahko v času uradnih ur opravite na sedežu Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka. Zahvajujejo se vam za razumevanje.

Preberi več

6.12.2022

Miklavž na Trgu Ivana Regna v Gorenji vasi

Pohvalil je pridne otroke in zaželel vse dobro staršem in otrokom. Miklavžu se je pridružil tudi župan in ga povabil, da obišče pridne otroke iz Gorenje vasi s svojim spremstvom tudi v naslednjem letu.

Preberi več

2.12.2022 Foto: Dreamstime

Miklavževanje v Krajevni skupnosti Gorenja vas

Na območju LESKOVICE bo Miklavž obdaroval otroke na domovih v nedeljo, 4. 12.. Na območju HOTAVELJ bo Miklavž darila prinesel v Gasilski dom, starši otrok pridejo po darila v Gasilski dom na Hotavljah v sredo, 7. 12., ali v četrtek, 8. 12., med 16. in 19. uro. Na območju GORENJE VASI bo Miklavž obdaroval otroke na domovih v vaseh Dolenja Dobrava, Gorenja Dobrava, Dobravšce, Todraž in Bačne.Starši otrok iz Gorenje vasi, Žirovskega Vrha Sv. Antona in Sv. Urbana pridejo po darila na sedež Krajevne skupnosti Gorenja vas v torek, 6. 12., ali v sredo, 7. 12., med 15. in 17. uro. Vsi tisti, ki pa se želite s sv. Miklavžem srečati v živo vabljeni, v ponedeljek, 5. 12. 2022, ob 17. uri na trg Ivana Regna v Gorenji vasi.  

Preberi več

30.11.2022 Jure Ferlan

Ive Šubic – Visoška kronika

Razstavo si lahko ogledate do konca decembra 2022 ob četrtkih med 10. in 14. uro, 29. decembra med 10. in 16. uro, ali po predhodnem dogovoru. Dodatne informacije: 051 200 890 ali zavod@poljanskadolina.com

Preberi več

29.11.2022

Motena oskrba s pitno vodo

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Preberi več

30.11.2022

Motena oskrba s pitno vodo

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Preberi več

29.11.2022

Motena oskrba s pitno vodo

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Preberi več

26.11.2022 Prejemniki priznanj občine za leto 2022 z županom Milanom Čadežem (z leve proti desni): Olga in Janez Šubic, Majda Strel, Folklorna skupina TD Sovodenj, Gašper Debeljak, Špela Knafelj Borovič, ŠD Partizan, Izidor Selak, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas. Foto: Vito Debelak

Podelitev priznanj občine za leto 2022

Začeli smo z odlomkom iz igre Medrug Polanci Andreja Šubica v izvedbi KD dr. Ivan Tavčar Poljane. Pogovor med Ivanom Tavčarjem in sosedom Jurijem Šubicem nam je razkril živahnost in ustvarjalnost teh krajev konec 19. stoletja ter vpetost naših prednikov ne le v življenje naših krajev, temveč tudi Evrope in sveta. Uradni del prireditve smo začeli z Zdravljico, ki jo je zapela Marija Prebil. Sledil je slavnostni nagovor župana Milana Čadeža, ki je poudaril predvsem izstopajoče dosežke letošnjih nagrajencev. S svojim delovanjem pomembno pripomorejo k boljšemu življenju in prepoznavnosti občine, tako kot so k temu pripomogli že naši predniki, med katerimi je bil tudi dr. Ivan Tavčar. Z velikim veseljem je naznanil, da je Ministrstvo za kulturo prejšnji teden leto 2023, ko mineva 100 let od pisateljeve smrti, razglasilo za Tavčarjevo leto, v katerem se bo zvrstilo več različnih dogodkov in prireditev. Med drugim si bodo prizadevali, da bi na binkoštno nedeljo, ko bo minilo tudi 100 let od izgradnje in slovesnega odprtja Sokolskega doma v Gorenji vasi, poimenovanega po dr. Tavčarju, v kraju organizirali dogodek državnih razsežnosti. Za tem pa se je pričel najslovesnejši del večera, podelitev letošnjih občinskih priznanj. Plaketo občine za uspešno in pestro učno-vzgojno delo ter povezanost s krajem v preteklih 50. letih je za Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas prevzel ravnatelj šole g. Izidor Selak, plaketo občine ob 100-letnici delovanja društva na športnem in družbenem področju je za Športno društvo Partizan Gorenja vas prevzela predsednica društva ga. Špela Knafelj Borovič, srebrno priznanje občine za 40-letno ohranjanje plesne kulturne dediščine je za Folklorno skupino turističnega društva Sovodenj prevzela strokovna vodja skupine gospa Majda Strel, bronatsto priznanje za pomemben prispevek k razvoju športa v Poljanah pa je prejel Gašper Debeljak. Priznanje župana Občine Gorenja vas - Poljane pa sta prejela Olga in Janez Šubic, za ohranjanje in izviren prikaz starih običajev in rokodelstva. Kulturni program so s tremi glasbenimi točkami popestrili učenci in učitelji Glasbene šole Škofja Loka. Najprej se je s flavto predstavila Janja Bonča, ki jo je na clavinovi spremljala prof. Jasna Jan Sešek, ki je pri naslednji glasbeni točki spremljala tudi Veroniko Pisk s klarinetom. Prireditev so zaključila dekleta s citrami, in sicer Erika in Ester Demšar, Maruša Frelih, Asja Stanonik ter Tinkara Tušek skupaj z mentorico Damjano Praprotnik. Po slavnostni podelitvi letošnjih občinskih priznanj smo si lahko ogledali tudi razstavo, ki so jo pripravili člani KD dr. Ivan Tavčar Poljane, na njej pa je bil izbor del 11 najboljših poljanskih umetnikov.

Preberi več

25.11.2022 Jurij Šubic, Ivan Tavčar, olje na platnu, 1885, hrani Narodna galerija v Ljubljani / Foto: Wikipedija

Leto 2023 razglašeno za leto pisatelja Ivana Tavčarja

Širši slovenski javnosti je dobro poznan kot plodovit pisatelj novel, črtic, povesti in romanov, v katerih je prikazoval predvsem življenje v rodni Poljanski dolini. Ustvarjal je vse od srednješolskih let do pozne starosti, njegov ustvarjalni opus pa obsega prek štirideset umetniških del. Njegova dela so danes del šolskega literarnega kanona. Njegova najbolj znana dela so roman Izza kongresa, povest Cvetje v jeseni, zgodovinski roman Visoška kronika, podpisuje pa se tudi, med drugim, pod dela Med gorami: slike iz Loškega pogorja, V Zali in Vita vitae meae. Občina Gorenja vas – Poljane bo k obeležitvi Tavčarjevega leta pristopila celostno in skozi vse leto, pri čemer se bomo povezali z različnimi akterji s področja kulture in znanosti. Poleg načrta znamčenja ter spodbujanja javnih in zasebnih ustanov v občini, da se pridružijo praznovanju, bomo kreativno zasnovali in organizirali vrsto dogodkov, ki bodo imeli nacionalni odmev. 

Preberi več

23.11.2022

Ob občinskem prazniku

Vse od naselitve dalje so naše kraje v osrčju Poljanske doline soustvarjali vztrajni in kleni ljudje, ki so se znali soočiti z izzivi časov. To je tudi razlog hitrega razvoja naše lokalne skupnosti v zadnjih dveh desetletjih, ko smo iz občine z omejenimi razvojnimi možnostmi prešli v eno najhitreje razvijajočih se gorenjskih občin s stalno rastjo prebivalstva in visoko kakovostjo bivanja, kar nam vse pogosteje priznavajo tudi slovenski mediji. Naj bo tako tudi v prihodnje! Vsem pa velja vabilo, da se nam 26. novembra v Sokolskem domu v Gorenji vasi pridružite na slovesni akademiji v počastitev praznika naše lokalne skupnosti.

Preberi več

16.11.2022

Preklic ukrepa prekuhavanja vode

Iskreno se vam zahvaljujemo za razumevanje v času izvajanja ukrepov.

Preberi več

Dostopnost