Za občane

PROSTOFER

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Občina Gorenja vas - Poljane je 2. decembra 2020 začela z izvajanjem humanitarnega projekta PROSTOFER, s katerim se povečuje mobilnost starejših in gibalno oviranih oseb. Storitev PROSTOFER zagotavlja Občina Gorenja vas - Poljane v sodelovanju z zavodom Zlata mreža, za storitev je na voljo električen avto znamke Renault ZOE.

Klicni center za rezervacije prevozov:
- brezplačna številka 080 10 10
- na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro
- rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve

Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, in sicer do krajev Škofja Loka, Kranj, Jesenice in Ljubljana. V izjemnih primerih se lahko ob uskladitvi z občino navedeni dnevi, ure in lokacije prilagodijo tudi drugačnim potrebam. 

Kako deluje PROSTOFER?
Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče v klicni center na brezplačno številko 080 10 10. V centru zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Komu je namenjen PROSTOFER?
Storitev Prostofer je namenjena vsem tistim starejšim in gibalno oviranim osebam, ki ne vozijo same, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd. Storitev Prostofer ni taksi služba in je namenjena le tistim posameznicam in posameznikom med starejšimi, ki bi brez pomoči sicer ostali brez nujnega prevoza.

Želite sodelovati kot voznik – PROSTOFER?
Kljub temu, da je storitev Prostofer že v teku, ste novi prostovoljci zelo dobrodošli. Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Za usposabljanje bomo poskrbeli na občini.
Prostoferji so v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki: svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah ... Prostoferji so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo nesebično človekoljubnost za samoumevno in častno dejanje.

Vse kandidate, ki želijo postati prostoferji, zato vljudno vabimo, da pokličejo na Občino Gorenja vas – Poljane na (04) 51 83 112, 041 397 903 (Jana Oblak), svoj interes pa lahko sporočijo tudi na e-naslov: jana.oblak@obcina-gvp.si.

Fotogalerija

Storitev PROSTOFER se izvaja z električnim avto znamke Renault ZOE. Foto: Jana Oblak
Polnilna postaja.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost