Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

19. oktober 2017

Ponovno obisk iz avstrijske Koroške

Občino Gorenja vas-Poljane so obiskali g. Igor Ogris iz Celovca, župan občine Hodiše na Koroškem– nemško Keutschah, g. Karl Dovjak in njegov tajnik g. Anton Mikše.

 » preberi več

17. oktober 2017

Dvorec Visoko - zaprtje

Lepo in toplo vreme nam bo kmalu v celoti pomahalo v slovo in v Poljansko dolino, deželo pod Blegošem je že prišla jesen, ki prinaša tudi hladnejše in krajše dneve. Zato Občina Gorenja vas – Poljane in Zavod Poljanska dolina obveščata, da se je letošnja sezona rednih ogledov muzejskih zbirk na Tavčarjevem dvorcu na Visokem zaključila. 

 » preberi več

13. oktober 2017

Izdano je gradbeno dovoljene za prizidek vrtca Agata v Poljanah

V teh dneh je postalo pravnomočno gradbeno dovoljenje za novogradnjo prizidka vrtca Agata pri Osnovni šoli Poljane, ki ga je Upravna enota Škofja Loka izdala 28. 9. 2017.

Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja predvideva izgradnjo šestih igralnic vrtca ter dveh nadomestnih učilnic, saj je šola že pred leti odstopila del šolskih prostorov potrebam vrtca. Prav tako se s projektom predvideva ureditev predpisanih spremljajočih prostorov in novega zunanjega igrišča za potrebe vrtca.

 » preberi več

06. oktober 2017

Prvi predlog poračuna Občine Gorenja vas - Poljane za leto 2018 v javni obravnavi

Občinski svet je na 17. redni seji sprejel prvi predlog poračuna Občine Gorenja vas - Poljane za leto 2018.

Prvi predlog proračuna je v javni obravnavi do vključno 6. novembra 2017 in je dostopen na povezavi - Predlogi predpisov v javni obravnavi.

05. oktober 2017

Terenska akcija za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«

4. oktobra 2017 med 18. in 19.30 uro je bila izvedena terenska akcija z opozarjanjem pešcev in razdeljevanjem odsevnih trakov tudi v Občini Gorenja vas - Poljane.
Terenska akcija je bila izvedena v okviru nacionalne akcije za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«.

 » preberi več

03. oktober 2017

Polkilometrski rekonstruirani odsek ceste skozi Lučine uradno predan v uporabo

V Lučinah, ki ležijo na skrajnem robu občine in predstavljajo mnogim občanom z vožnjo skozi središče vasi in nato skozi Suhi dol, Vrzdenec, Horjul in Dobrovo najkrajši prehod do prestolnice, smo včeraj slovesno predali namenu rekonstruiran odsek državne ceste skozi vas.

 » preberi več

04. oktober 2017

Zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti

Upravna enota Škofja Loka obvešča volivce, da od torka, 3. 10. 2017,  do vključno ponedeljka, 6. 11. 2017, poteka oddaja podpor zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZdej-K).

 » preberi več

04. oktober 2017

Na Sovodnju nad prehitre voznike s prikazovalnikom hitrosti

Občina Gorenja vas - Poljane je v sodelovanju s podjetjem Sipronika in Zavarovalnico Triglav na nevarnem cestnem odseku skozi Sovodenj, v neposredni bližini podružnične osnovne šole in vrtca, postavila prikazovalnik hitrosti »Vi vozite« MHP50. Z njim bodo poti šolarjev, vrtčevskih otrok in drugih pešcev varnejše. Prikazovalnik je del vseslovenskega projekta Skupaj umirjamo promet, v katerem bo že drugo leto zapored ob sofinanciranju največje slovenske zavarovalnice 12 slovenskih občin aktivno umirjalo promet v naseljih, v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh. V prvem tednu po vključitvi prikazovalnika v Sovodnju se je povprečna hitrost zmanjšala za 2 km/h, delež prehitrih voznikov pa je upadel za 8 odstotnih točk.

 » preberi več

27. september 2017

Župan sprejel 27-letnega Jakoba Dolinarja, mladega gospodarja leta 2017

V Zgornjih Gorjah je 2. septembra 2017 potekalo tekmovanje za mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2017. Zna­nje, pridob­lje­no na različnih izo­braž­e­va­njih, zdru­že­no s kan­čkom sre­če je do zma­ge pri­pe­lja­lo mla­de­ga 27-letnega Ja­ko­ba Do­li­nar­ja iz Sta­re Ose­li­ce v Poljanski dolini.

 » preberi več

22. september 2017

Nova številka Podblegaških novic

Nova številka Podblegaških novic.

Ne spreglejte aktualnih razpisov:
- Javni razpis za dodelitev sredstev finančne pomoči lastnikom ali investitorjem pri prenovi kulturne dediščine na območju občine za leto 2017
- Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo
- Javni razpis za kreditiranje malega gospodarstva in dopolnilnih dejavnosti na Škofjeloškem

Najnovejša številka

22.09.2017
Podblegaške novice, september 2017

Uredništvo

Telefon: 041 456 469

E-pošta: podblegaske.novice@gmail.com

Koledar dogodkov

Pod označenimi datumi se nahajajo podrobne informacije o posameznih dogodkih.

» dodaj dogodek

Vpišite vaš e-poštni naslov in kliknite na gumb "Pošlji"

» pošlji

Aktualno

Kontakt