Aktualno

22.5.2024

Javna razgrnitev tehnične posodobitve Občinskega prostorskega načrta Občine Gorenja vas – Poljane

Občina Gorenja vas – Poljane obvešča vse občane, da javno objavlja osnutek tehnične posodobitve Občinskega prostorskega načrta Občine Gorenja vas – Poljane.

21.5.2024

Podpis pogodb za izgradnjo vodovodnih sistemov

V torek, 21. maja, sta bili z izvajalcema Mapri proasfalti d.o.o. in Teleg-M, d.o.o. podpisani pogodbi za izgradnjo Vodovodnega sistema Kopačnica - Hotavlje (sklop 1) in Vodovoda Dolenje Brdo (sklop 2). Izvajalca sta bila izbrana kot najugodnejša ponudnika v postopku oddaje javnega naročila za izgradnjo navedenih vodovodov.

21.5.2024

Sanacija dela ceste Srednja vas – Dolenje Brdo

Na odseku Srednja vas – Dolenje Brdo se je ob lanski ujmi na delu ceste sprožil osemdesetmetrski zemeljski plaz, ki je odnesel dvajset metrov ceste.

16.5.2024

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 21. junija 2024. Vaše prispevke za naslednjo številko pošljite do 3 junija po elektronski pošti na naslov: mateja.rant@g-glas.si ali na naslov: Uredništvo Podblegaških novic, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas.

15.5.2024

Saniran odsek ceste Delnice – Križnar

Zaključena je sanacija 400-metrskega odseka Lokalne ceste Delnice – Križnar, ki je bila ob avgustovskih poplavah v celoti uničena.

22.2.2024

Rok za prevzem tipiziranih vreč za leto 2024

Vse uporabnike storitev zbiranja komunalnih odpadkov, ki oddajajo mešane komunalne odpadke in/ali embalažo v tipiziranih vrečah, obveščamo, da se rok za prevzem vreč za leto 2024 izteče 31. maja 2024.

14.5.2024

Olimpijska bakla odplesala iz Gorenje vasi

Baklino karavano so v Občino Gorenja vas - Poljane pospremile deževne kaplje, ki niso preprečile številnim udeležencem teka, da se zberejo na Regnovem trgu, kjer jih je nagovoril župan Milan Čadež.

14.5.2024

Prometne informacije - aktualne zapore cest

Vabimo vas k ogledu prometnih informacij - aktualnih zapor cest na območju Občine Gorenja vas - Poljane, ki so dostopne na povezavi.

7.5.2024

Poteka popoplavna sanacija vrtca Zala Gorenja vas

Pritlični prostori vrtca Zala pri Osnovni šoli Ivana Tavčarja v Gorenji vasi so po lanskih avgustovskih poplavah utrpeli obsežno škodo zaradi vtoka zalednih voda neposredno v pritlične igralnice vrtca s spremljajočimi prostori. Uničen je bil tudi velik del inventarja, knjig, inštrumentov, igrač, ležalnikov, plenic, papirne galanterije.

11.3.2024

Sprememba delovnega časa krajevnega urada

Upravna enota Škofja Loka obvešča vse občane, da bodo krajevni uradi v času stavke javnih uslužbencev, ki bo potekala vsako sredo od 13. 3. do preklica, izjemoma odprti po naslednjem razporedu:

23.4.2024

Donacija za knjižnico Poljane

Ob svetovnem dnevu knjige je predsednik Slovenske matice dr. Aleš Gabrič županu Občine Gorenja vas – Poljane Milanu Čadežu izročil donacijo za občinsko knjižnico v Poljanah, ki je bila uničena v avgustovskih poplavah 2023. 

23.4.2024

Sanacija ceste proti Hlavčim Njivam

Cesta proti Hlavčim Njivam je bila po poplavah praktično neprevozna, sploh za tovorni promet je bil dostop močno oviran. Zaradi ujme sta bila poškodovana približno dva kilometra lokalne ceste na kateri se je sprožilo več obsežnih plazov in več manjših usadov.

22.4.2024

Sanacija ceste proti Zakobiljku

Cesta proti Zakobiljku je bila ob neurju avgusta 2023 poškodovana predvsem v spodnjem odseku v dolžini približno sto metrov, kjer je nastal večji usad spodnjega dela ceste. V sklopu sanacije se izvaja celotna rekonstrukcija odseka z izgradnjo opornih zidov nad in pod cesto ter novo zaledno in površinsko odvodnjavanje z vgradnjo novih škatlastih propustov pod cesto v ovinku. Poleg ceste...

18.4.2024

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 17. maja 2024. Vaše prispevke za naslednjo številko pošljite do 29. aprila po elektronski pošti na naslov: mateja.rant@g-glas.si ali na naslov: Uredništvo Podblegaških novic, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas.

17.4.2024

Obnova kmetijskih gospodarstev po poplavah

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu objavilo dva javna razpisa iz naslova Programa razvoja podeželja RS 2014-2020 v skupni višini 14 milijonov evrov za naložbe v obnovo kmetijskih gospodarstev po naravni nesreči poplave v avgustu 2023. 

15.4.2024

Varuhov kotiček v Občini Gorenja vas - Poljane

Varuh človekovih pravic (Varuh) je 15. aprila 2024 v prostorih Občine Gorenja vas - Poljane odprl in predstavil Varuhov kotiček, s čimer želi institucijo Varuha približati čim širšemu krogu ljudi v okolju, kjer živijo. Varuhov kotiček je opremljen s stojalom, na katerem so prebivalkam in prebivalcem na voljo koristne informacije o delu Varuha, v obliki zloženk in brošur.

Dostopnost