Aktualno

5.12.2023

Zeleni dan

V torek, 5. decembra, se je v Sokolskem domu v Gorenji vasi odvijal že tretji zeleni dan na katerem je bil dan poudarek odpadkom, ločevanju in zmanjšanju količine odpadkov. Namenjen je bil razpravi o pomembnih okoljskih vprašanjih in spodbujanju trajnostnega razvoja našega območja.

5.12.2023

Zvočna knjiga povesti Cvetje v jeseni

Preden se poslovi Tavčarjevo leto, je ZKP RTV Slovenija v sodelovanju z Radiem Slovenija – programom Ars izdal zvočno knjigo povesti Cvetje v jeseni.

4.12.2023

Obvestilo o zaprtju Krajevnega urada Gorenja vas

Upravna enota Škofja Loka obvešča, da bo Krajevni urad Gorenja vas v torek, 5. 12, zaradi bolniških odsotnosti izjemoma zaprt. 

1.12.2023

Decembrski koledar dogodkov na Škofjeloškem

Pokukajte, kaj zanimivega se v prazničnem decembru dogaja na Škofjeloškem in načrtujte svoj obisk s koledarjem prireditev!

1.12.2023

Predstavitev knjige Ivan Tavčar: Na valovih življenja Urške Perenič

Ob praznovanju Tavčarjeve 100. obletnice smrti je izšla biografija Ivana Tavčarja, ki jo bo v petek, 15. decembra 2023, ob 17. uri v Dvorcu Visoko predstavila avtorica osebno.

1.12.2023

Miklavževanje v Krajevni skupnosti Gorenja vas

Krajevna skupnost Gorenja vas tudi letos organizira MIKLAVŽEVANJE na enak način kot v preteklem letu.

30.11.2023

O zbirki Ivana in Franje Tavčar v oddaji Dobro jutro

Vabljeni k ogledu prispevka o zbirki Ivana in Franje Tavčar na Loškem gradu v oddaji Dobro jutro na RTV SLO. 

28.11.2023

Na obisku Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je na povabilo poslanca Državnega zbora Žana Mahniča in župana Milana Čadeža v torek, 28. 11. 2023, obiskal občino Gorenja vas - Poljane. V sklopu obiska občine si je ogledal podjetje Lavrih d.o.o., ki deluje na področju kmetijske mehanizacije, in Rekreacijsko središče Log.

28.11.2023

Predstavitev gradiva Ivana Tavčarja v Narodni in univerzitetni knjižnici

Na Ta veseli dan kulture Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani v nedeljo, 3. decembra, vabi na ogled gradiva Ivana Tavčarja. 

28.11.2023

Naš vsakdanjik - Tavčarjevo leto

Prisluhnite pogovorni oddaji na Radiu Sraka ob vseslovenskem letu Ivana Tavčarja. 

25.11.2023

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku šest nagrajencev, med njimi prva častna občanka Ema Klinec

V soboto, 25. novembra, je v spomin na prvo pisno omembo krajev pod Blegošem v Sokolskem domu v Gorenji vasi potekala slavnostna akademija ob občinskem prazniku Občine Gorenja vas - Poljane.

27.11.2023

Preklic ukrepa prekuhavanja vode

Obveščamo krajane naselja Delnice, ki se oskrbujejo iz javnega vodovodnega sistema, da prekuhavanje vode pred zaužitjem ni več potrebno.

24.11.2023

Komisar za kmetijstvo na obisku v Poljanski dolini

Evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski je na povabilo ministra za obrambo Marjana Šarca v funkciji ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obiskal Slovenijo. Obisk je bil namenjen seznanitvi komisarja s škodo v kmetijstvu po katastrofalnih ujmah, ki so Slovenijo prizadele avgusta letos. Komisar si je posledice škode po poplavah ogledal tudi na terenu, in sicer v...

24.11.2023

Znanstveni pogledi na raznolik opus dr. Ivana Tavčarja

Ob vseslovenskem Tavčarjevem letu, ki je posvečeno spominu na 100 letnico smrti dr. Ivana Tavčarja, so se visoškemu gospodu poklonili tudi na Slovenski matici s simpozijem o življenju in delu tega velikega pisatelja, odvetnika, župana, politika. Poleg Slovenske matice, kjer je bil Tavčar nekaj časa tudi predsednik, sta pri organizaciji simpozija sodelovali še Filozofska fakulteta...

23.11.2023

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 22. decembra 2023. Vaše prispevke za naslednjo številko pošljite do 4. decembra po elektronski pošti na naslov: mateja.rant@g-glas.si ali na naslov: Uredništvo Podblegaških novic, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas.

23.11.2023

Iskrene čestitke ob občinskem prazniku

Vsem občankam in občanom občine Gorenja vas - Poljane voščimo ob občinskem prazniku, 23. novembru, ki ga praznujemo v spomin na prvo omembo naših krajev v pisnih virih.

Dostopnost