Aktualno

3.10.2023

Motena oskrba s pitno vodo

Krajane naselja Hlavče Njive, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz javnega vodovodnega sistema obveščamo, da bo danes, 3. oktobra, med 9. in 13. uro motena oskrba s pitno vodo.

26.9.2023

Srečanje rejniških družin

V nedeljo, 17. septembra 2023 je Center za socialno delo Gorenjske v Rekreacijskem centru Vogu v Besnici izvedel družabni dogodek za rejniške družine gorenjske regije.

26.9.2023

Naprava za fotografiranje

Na Upravni enoti Škofja Loka je na voljo naprava za izdelavo fotografij, ki jih stranke potrebujejo za namene izdelave osebnih dokumentov, in je stacionirana v pritličju stavbe.

25.9.2023

Ponatis Tavčarjevega romana 4000

Nedavno je pri založbi Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) izšel ponatis romana dr. Ivana Tavčarja 4000, ki je sicer leta 1891 začel izhajati v Ljubljanskem zvonu. Po vzorih dr. Ničmaha ga je napisal dr. Nevésekdo. Dr. Ničmah je anagram za Antona Mahniča, takrat vodilnega slovenskega klerikalca, ki je zahteval popolno »ločitev duhov«...

22.9.2023

Zahvala

Spoštovane občanke in občani!

21.9.2023

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 20. oktobra 2023.

20.9.2023

Teden podeželja na Loškem

Letošnji Teden podeželja, ki je namenjen promociji podeželja, dejavnostim na podeželju ter predstavitvi rezultatov razvojnih aktivnosti bo zaznamoval prve dni oktobra od 7. do 14. oktobra 2023.

19.9.2023

Interventno odpravljanje posledic plazov in poplav

Tudi dober mesec po rušilni ujmi po poplavah zaradi velikega obsega škode še vedno traja interventno izvajanje odpravljanja najnujnejši posledic plazov in poplave, saj so razsežnosti poškodovanih območij zelo velike.

20.9.2023

Franja Tavčar, ena najvplivnejših žensk svojega časa

"Letos se s številnimi dogodki poklanjamo delu in liku izjemnega moža – Ivana Tavčarja. V slovensko zavest se je najbolj zasidral kot pisatelj povesti, romanov, črtic in novel, kot eden najpomembnejših literarnih ustvarjalcev realizma.

17.9.2023

V Zali, bralna uprizoritev ob 100. obletnici smrti Ivana Tavčarja

Ob stoti obletnici smrti Ivana Tavčarja se program Ars skupaj s Cankarjevim domom enega največjih pripovednikov spominja z bralno uprizoritvijo povesti V Zali v dvorani Alme Karlin.

12.9.2023

Vlada vzpostavila klicni center za obnovo po poplavah 2023

S 6. septembrom je na števlki 114 pričel delovati klicni center za obnovo po poplavah 2023, ki bo deloval vsak delovni dan med 8. in 16. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. Ob morebitnih spremenjenih okoliščinah se lahko delovni čas klicnega centra temu prilagodi.

12.9.2023

Kam s starim aparatom?

E-odpadki so posebna vrsta odpadkov. Vsebujejo surovine, iz katerih se dobijo nazaj snovi in materiali (reciklati). Ti se lahko uporabijo za nove proizvode, s tem pa se ohranjajo naravni viri. Ker ti odpadki vsebujejo tudi težke kovine, so za okolje zelo nevarni, zato jih je potrebno zbirati ločeno. Problematični so še posebej mali aparati, saj zaradi svoje velikosti oz. majhnosti...

11.9.2023

Delovanje Upravne enote Škofja Loka

V Upravni enoti Škofja Loka je na novo uveden sistem upravljanja čakalnih vrst. Stranka, ki se želi poslužiti storitev sprejemne pisarne, ob vstopi v upravno enoto prevzame številko na avtomatu za upravljanje čakalnih vrst, bodisi s fizičnim prevzemom številke, bodisi s skeniranjem QR kode.

11.9.2023

Pomoč oškodovancem v avgustovskih poplavah

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pripravilo letak z informacijami glede izredne solidarne pomoči in nekaterih drugih ukrepov iz naslova avgustovskih poplav.

8.9.2023

Oddaja vlog za pridobitev enkratne solidarnostne pomoči za kmete

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) poziva k oddaji vloge za pridobitev enkratne solidarnostne pomoči za kmete (vloga za ESPK za kmete). Zadnji rok za oddajo vloge za ESPK za kmete je 3. november 2023. Podlaga za dodelitev enkratne solidarnostne pomoči za kmete je 88. člen Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023. 

8.9.2023

Tavčar je živel v Ljubljani, srce je imel v Poljanski dolini

V Jakopičevem drevoredu, prestižnem javnem prostoru v ljubljanskem parku Tivoli, je na ogled razstava o življenju in delu dr. Ivana Tavčarja ter predstavitev dediščine, narave, športa, kulture in kulinarike Poljanske doline. Na vsaki strani drevoreda proti Tivolskemu gradu so razstavljene odlične fotografije, ki bodo še več kot mesec dni nagovarjale obiskovalce parka, ki jih je v...

Dostopnost