Aktualno

3.8.2020

Gradite ali obnavljate vaše stanovanje ali hišo?

Brezplačna individualna svetovanja s področja učinkovite rabe energije v gospodinjstvih v okviru energetsko – svetovalne pisarne.

3.8.2020

Javni razpis za kreditiranje podjetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetijah na škofjeloškem

V okviru Kreditne sheme, v katero svoja finančna sredstva združujejo občine Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, je odprt nov javni razpis za dolgoročne in kratkoročne kredite, ki se dodeljujejo podjetjem in dopolnilnim dejavnostim na kmetijah iz že omenjenih občin.

29.7.2020

Prostofer tudi v Gorenji vasi

Tudi Občina Gorenja vas - Poljane se je odločila pridružiti projektu zavoda Zlata mreža Prostofer, ki kot mreža  brezplačnih prevozov za starejše že uspešno deluje v številnih slovenskih občinah.

28.7.2020

Tradicionalne prireditve v Poljanski dolini

V Poljanski dolini vsako poletje poteka kar nekaj tradicionalnih prireditev. Letos so zaradi izjemne situacije, nastale zaradi covida-19, odpovedane ali pa bodo izpeljane s prilagoditvami.

27.7.2020

Avgustovski koledar dogodkov na Škofjeloškem

Obiščite zanimive poletne dogodke, ki potekajo v mesecu avgustu.

23.7.2020

Gradnja prizidka vrtca Agata poteka po planu

Izbrani izvajalec del, SGP Zidgrad Idrija d.d., je v sklopu javnega naročila že pričel z izgradnjo prizidka Vrtca Agata v Poljanah. Projekt dodatnih prostorov vrtca vključuje izgradnjo šestih novih igralnic za potrebe vrtca, dveh nadomestnih učilnic za potrebe šole, preureditev in razširitev centralne šolske kuhinje in dodatnega otroškega igrišča. 

23.7.2020

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje.

20.7.2020

Škribovc – prostor iskalcev poletne osvežitev

Ob reki Sori na Trebiji je v začetku leta Krajevna skupnost Trebija v sodelovanju z Občino Gorenja vas - Poljane uredila okolico za ponovno vzpostavitev naravnega kopališča 'Škribovc'.

17.7.2020

Župan se je udeležil gasilske vaje v počastitev 120-letnice PGD Gorenja vas

Gasilci v Gorenji vasi so z gasilsko vajo obeležili 120-letnico gasilskega društva Gorenja vas. Na povabilo gasilcev si je vajo ogledal tudi župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež. 

15.7.2020

Uradne ure krajevnega urada v juliju in avgustu 2020

Upravna enota Škofja Loka obvešča stranke krajevnega urada, da bo v juliju in avgustu 2020 krajevni urad Gorenja vas zaprt.

10.7.2020

Javni razpis za najem Športne dvorane Gorenja vas

Zavod Poljanska dolina obvešča, da je na podlagi Pravilnika o uporabi, najemu ter oblikovanju cen športne dvorane Gorenja vas, z dnem 9. 7. 2020 odprt javni razpis za najem vadbenih prostorov v Športni dvorani Gorenja vas. 

9.7.2020

Javni poziv COVID-19 za nakup zaščitne opreme

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo je objavil »Javni poziv za COVID-19 za nakup zaščitne opreme«. Javni poziv je odprt do 31. 10. 2020.

7.7.2020

Podpis gradbenih pogodb: Sanacija ceste Murave - Gorenja Žetina (2. faza) in redno letno asfaltiranje 2020

Župan občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež in direktor Gorenjske gradbene družbe Stanislav Remic sta danes podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo sanacije ceste Murave - Gorenja Žetina (2. faza) v vrednosti 769.866,79 evrov z DDV in pogodbo o izvajanju rednih letnih asfalterskih del in ostalih popravil na občinskih cestah v občini Gorenja vas - Poljane v letu 2020 v vrednosti...

6.7.2020

Direktor Maratona Franja BTC City na obisku pri županu

V ponedeljek, 6. julija 2020, je občino obiskal Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City v spremstvu Urše Pintar, letošnje državne prvakinje v cestni vožnji in ključne pomočnice Gorazda Penka za Maraton Franja.

3.7.2020

Reka Sora v Poljanah v novi strugi

Stara struga reke Sore proti Hotovlji je le še spomin. Reka Sora teče po svoji »novi strugi«, kot je predvideno v sklopu izvedbe projekta "Ukrepi za povečanje poplavne varnosti Poljanske Sore na območju Poljan nad Škofjo Loko".

"Ali če bi mi glavo odrezali, v tistem hipu ne bi pokleknil, tako zelo se je v meni uprla poljanska kri! "

Ivan Tavčar, Visoška kronika

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si