Aktualno

20.1.2021

Možnost poledice

Vremenska napoved za prihajajoče dni ponovno ni naklonjena voznikom in drugim udeležencem v cestnem prometu. Ceste, pločniki in sprehajalne poti so kljub rednemu posipanju ter skrbi naših izvajalcev zimske službe lahko poledenele in spolzke. 

19.1.2021

Spletna delavnica v okviru Ženskega podjetništva

Razvojna agencija Sora d.o.o. v okviru Ženskega podjetništva vabi na delavnico z naslovom Sodobna ženska v sodobni realnosti (ujeta med pričakovanji okolice in lastnimi željami), ki bo potekala v sredo, 10. marca 2021, med 17. in 19.15 uro.

18.1.2021

Množično testiranje s hitrimi testi

V Škofji Loki se bo množično testiranje na koronavirus s hitrimi testi od 18. 1. 2021 dalje izvajalo ob torkih in petkih med 13. in 17. uro v Turistično informacijskem centru (TIC) - stari Petrol.Naročanje na testiranje ni potrebno, s seboj pa je potrebno imeti zdravstveno kartico in osebno izkaznico.

14.1.2021

Tek na smučeh

Ljubitelji teka na smučeh! Z veseljem vas obveščamo, da so od danes popoldne v Poljanah, Gorenji vasi, Hotavljah, Kopačnici pa tudi vmes urejenih 23 km prog za prosto in klasično tehniko teka na smučeh.

13.1.2021

Podpisan protokol za 4. razvojno os

Župan občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež in župan občine Cerkno Gašper Uršič sta danes z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem podpisala Protokol o gradnji 4. razvojne osi med Cerknom in Poljansko dolino.

13.1.2021

Na Dvorcu Visoko dela ne mirujejo

Na Dvorcu Visoko kljub epidemiji dela ne mirujejo. Intenzivno se pripravljamo na novo sezono in izvajamo še zadnje aktivnosti za bolj prijeten postanek obiskovalcev.

12.1.2021

Fortunova brv kmalu v uporabo

Sredi decembra je bila ponovno postavljena težko pričakovana nova Fortunova brv, saj je bilo staro zaradi gradnje gorenjevaške obvoznice potrebno odstraniti.

11.1.2021

Priprava nove skupne strategije turizma

Spoštovani občani občine Gorenja vas - Poljane, v pripravi je nova skupna strategija turizma za Škofjeloško območje za obdobje 2021 - 2027. Kam nas bo peljala pot v tem obdobju lahko pomagate sooblikovati tudi vi, tako, da odgovorite na vprašanja v anketi:  https://www.1ka.si/gorenjavas. 

8.1.2021

Glasilo Vaščan

Glasilo krajevne skupnosti Poljane VAŠČAN. Prijetno branje.

7.1.2021

Ponovno delovanje Krajevnega urada

Upravna enota Škofja Loka obvešča stranke, da bodo z 11. 1. 2021 ponovno odprti krajevni uradi Upravne enota Škofja Loka.

6.1.2021

Nadaljevanje del v mesecu marcu

V sklopu protipoplavnih ureditev Poljan je izvajalec Gorenjska gradbena družba, d.d., v mesecu oktobru 2020 intenzivno pričel z izgradnjo krožnega križišča v Poljanah, ki bo zgrajen na lokaciji sedanjega semaforiziranega križišča s priključitvijo na novozgrajeni most čez Poljansko Soro.

6.1.2021

Previdno na cestah

Danes nas je ponovno zajelo močno sneženje. Zimske razmere in z njo povezani vremenski pojavi so v tem obdobju v naših krajih nekaj povsem običajnega. Na težje prometne razmere se zato moramo pripraviti z ustrezno opremo ter s še večjo previdnostjo in strpnostjo. V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo,...

6.1.2021

Javni razpis za kreditiranje podjetij in dopolnilnih dejavnosti na kmetijah na škofjeloškem

V okviru Kreditne sheme, v katero svoja finančna sredstva združujejo občine Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, je odprt nov javni razpis za dolgoročne in kratkoročne kredite, ki se dodeljujejo podjetjem in dopolnilnim dejavnostim na kmetijah iz že omenjenih občin.

4.1.2021

Obratovanje zbirnega centra Todraž

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa Zbirni center Todraž od 29. oktobra 2020 do nadaljnjega obratuje samo ob sredah med 8. in 17. uro, in sicer po prilagojenem režimu.

30.12.2020

Informacije o koronavirusu za otroke

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije so zaznali, da so informacije o pandemiji namenjene predvsem odraslim, pri čemer otroci ostajajo izpuščeni. Odvisni so od podatkov, ki jim jih posredujejo bodisi starši bodisi učitelji ali pa jih sami najdejo na spletu.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost