Aktualno

7.4.2021

Tešnak - Domačija doživetij prejemnica zelenega ključa

Tešnak - Domačjia doživetji je ponosna prejemnica trajnostnega znaka ZELENI KLJUČ - GREEN KEY, s čimer soustvarjajo zeleno zgodbo trajnostnega turizma. Zeleni ključ je mednarodno priznana nagrada, ki predstavlja odličnost na področju zelenega turizma, okoljevarstva in trajnostnega delovanja. 

5.4.2021

Ugodni krediti za podjetja in dopolnilne dejavnosti na kmetijah

V okviru Kreditne sheme, v katero svoja finančna sredstva združujejo občine Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, je odprt javni razpis za dolgoročne in kratkoročne kredite, ki se dodeljujejo podjetjem in dopolnilnim dejavnostim na kmetijah iz že omenjenih občin.

5.4.2021

V oddaji Na lepše o Rapalski meji in Rupnikovi liniji

V tokratni oddaji Na lepše sta bili predstavljeni tematska pot po Rapalski meji in najmarkantnejša in najbolj ohranjena podzemna utrdba Rupnikove linije na Golem vrhu.

1.4.2021

Cepljenje proti COVID-19

Zdravniki splošne in družinske medicine zdravstvene postaje Gorenja vas sporočajo, da se dostopnost do cepiva proti COVID-19 povečuje.

31.3.2021

Hitro antigensko testiranje na COVID-19 tudi v Gorenji vasi

Testiranje bo tudi v mesecu aprilu potekalo ob sredah, med 14. in 16. uro, v veliki dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi. 

30.3.2021

Na lepše, v Poljansko dolino

V tokratni oddaji Na lepše se je predstavila tudi občina Gorenja vas – Poljane, ki je vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma, s tem pa pridobila zlati znak Slovenia Green Destination.

29.3.2021

Velik dan za Poljansko dolino: Nika Križnar je osvojila veliki kristalni globus

28. marec 2021 bo v zgodovino slovenskih smučarskih skokov zapisan z zlatimi črkami: 21-letna Nika Križnar, članica Smučarskega skakalnega kluba Žiri (SSK Žiri) in slovenske ženske A reprezentance v smučarskih skokih iz Delnic v Poljanski dolini je v ruskem Čajkovskem postala svetovna prvakinja! Iskreno čestitamo!

25.3.2021

Voščilo ob materinskem dnevu

Materinstvo ni služba, materinstvo je poslanstvo. Drage mame! Iskrene čestitke ob praznovanju materinskega dne! Naj bo ta dan poln dobrih želja, drobnih pozornosti in iskrene hvaležnosti.

25.3.2021

Dela na cesti Škofja Loka - Gorenja vas

Občane in občanke obveščamo, da so se začela dela na državni cesti Škofja Loka - Gorenja vas, od naselja Log nad Škofjo Loko do naselja Na Logu. 

25.3.2021

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje.

24.3.2021

Na cesti proti Sovodnju zabrneli gradbeni stroji

Močno dotrajana cesta Trebija - Sovodenj je v začetku meseca marca začela dobivati novo podobo, lotili so se namreč sanacije zidov in brižin na kilometer in pol dolgem odseku državne ceste od Trebije do Hobovš.

23.3.2021

Prestavitev avtobusnih postajališč v Poljanah

Zaradi gradbišča in začasne porušitve obeh obstoječih avtobusnih postaj pred križiščem v Poljanah bosta od srede, 22. marca 2021 avtobusni postajališči začasno prestavljeni na šolsko avtobusno obračališče pred OŠ Poljane.

18.3.2021

Ponovno so se sestali gorenjski župani

Na drugi seji Sveta gorenjske regije v letu 2021, ki je potekala prek spleta, so gorenjski župani obravnavali program dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske in LAS Gorenjska košarica, se seznanili s programiranjem za obdobje 2021–2027, imenovali člane v Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija ter podprli pobudo za čimprejšnjo modernizacijo in nadgradnjo gorenjske...

15.3.2021

Zlati znak v trajnostni turistični shemi

Lani je Občina Gorenja vas - Poljane vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma, s tem pa se je vključila tudi v proces pridobivanja znaka Green Destination. Ta potrjuje, da je posamezna destinacija prepoznavna po svojem trajnostnem delovanju in bo tudi v prihodnje razvijala tovrstno turistično ponudbo. Občina Gorenja vas - Poljane je dobila zlati znak, drugi najvišji na lestvici...

15.3.2021

Sotočje Poljanske Sore in Ločivnice dobiva končno obliko

V sklopu protipoplavnih ureditev Poljan dve ekipi izvajalca VGP d.d. iz Kranja pospešeno nadaljujeta z deli na sotočju med Soro in Ločivnico.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost