Aktualno

1.12.2023

Predstavitev knjige Ivan Tavčar: Na valovih življenja Urške Perenič

Ob praznovanju Tavčarjeve 100. obletnice smrti je izšla biografija Ivana Tavčarja, ki jo bo v petek, 15. decembra 2023, ob 17. uri v Dvorcu Visoko predstavila avtorica osebno.

1.12.2023

Miklavževanje v Krajevni skupnosti Gorenja vas

Krajevna skupnost Gorenja vas tudi letos organizira MIKLAVŽEVANJE na enak način kot v preteklem letu.

30.11.2023

O zbirki Ivana in Franje Tavčar v oddaji Dobro jutro

Vabljeni k ogledu prispevka o zbirki Ivana in Franje Tavčar na Loškem gradu v oddaji Dobro jutro na RTV SLO. 

28.11.2023

Na obisku Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je na povabilo poslanca Državnega zbora Žana Mahniča in župana Milana Čadeža v torek, 28. 11. 2023, obiskal občino Gorenja vas - Poljane. V sklopu obiska občine si je ogledal podjetje Lavrih d.o.o., ki deluje na področju kmetijske mehanizacije in rekreacijsko središče Log.

28.11.2023

Predstavitev gradiva Ivana Tavčarja v Narodni in univerzitetni knjižnici

Na Ta veseli dan kulture Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani v nedeljo, 3. decembra, vabi na ogled gradiva Ivana Tavčarja. 

28.11.2023

Naš vsakdanjik - Tavčarjevo leto

Prisluhnite pogovorni oddaji na Radiu Sraka ob vseslovenskem letu Ivana Tavčarja. 

25.11.2023

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku šest nagrajencev, med njimi prva častna občanka Ema Klinec

V soboto, 25. novembra, je v spomin na prvo pisno omembo krajev pod Blegošem v Sokolskem domu v Gorenji vasi potekala slavnostna akademija ob občinskem prazniku Občine Gorenja vas - Poljane.

27.11.2023

Preklic ukrepa prekuhavanja vode

Obveščamo krajane naselja Delnice, ki se oskrbujejo iz javnega vodovodnega sistema, da prekuhavanje vode pred zaužitjem ni več potrebno.

24.11.2023

Komisar za kmetijstvo na obisku v Poljanski dolini

Evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski je na povabilo ministra za obrambo Marjana Šarca v funkciji ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obiskal Slovenijo. Obisk je bil namenjen seznanitvi komisarja s škodo v kmetijstvu po katastrofalnih ujmah, ki so Slovenijo prizadele avgusta letos. Komisar si je posledice škode po poplavah ogledal tudi na terenu, in sicer v...

24.11.2023

Znanstveni pogledi na raznolik opus dr. Ivana Tavčarja

Ob vseslovenskem Tavčarjevem letu, ki je posvečeno spominu na 100 letnico smrti dr. Ivana Tavčarja, so se visoškemu gospodu poklonili tudi na Slovenski matici s simpozijem o življenju in delu tega velikega pisatelja, odvetnika, župana, politika. Poleg Slovenske matice, kjer je bil Tavčar nekaj časa tudi predsednik, sta pri organizaciji simpozija sodelovali še Filozofska fakulteta...

23.11.2023

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 22. decembra 2023. Vaše prispevke za naslednjo številko pošljite do 4. decembra po elektronski pošti na naslov: mateja.rant@g-glas.si ali na naslov: Uredništvo Podblegaških novic, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas.

23.11.2023

Iskrene čestitke ob občinskem prazniku

Vsem občankam in občanom občine Gorenja vas - Poljane voščimo ob občinskem prazniku, 23. novembru, ki ga praznujemo v spomin na prvo omembo naših krajev v pisnih virih.

17.11.2023

Predstavitev nove knjige Urške Perenič: Ivan Tavčar, Na valovih življenja

Urška Perenič, literarna zgodovinarka, redna profesorica za slovensko književnost na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in višja znanstvena sodelavka na Inštitutu za kulturno zgodovino ZRC SAZU, v posnetku predstavi novo knjigo Ivan Tavčar: Na valovih življenja.

16.11.2023

Škofjeloško obiskala snemalna ekipa POP TV

Včeraj je Škofjeloško obiskala snemalna ekipa POP TV in v okviru kampanje Slovenske turistične organizacije "Vzemi si čas. Moja Slovenija." posnela počitniške ideje in žlahtna doživetja pri nas.

16.11.2023

Izobraževalno-dokumentarni film o Ivanu Tavčarju

Povabljeni k ogledu izobraževalno-dokumentarnega filma o Ivanu Tavčarju (Ne)znano poglavje slovenske zgodovine: Ivan Tavčar.

13.11.2023

DIGI info točka v Sokolskem domu v Gorenji vasi

Z današnjim dnem je v drugem nadstropju Sokolskega doma v Gorenji vasi vzpostavljena DIGI info točka z namenom nudenja svetovanja in uporabniške podpore prebivalkam in prebivalcem pri uporabi digitalnih javnih storitev.

Dostopnost