Aktualno

9.8.2022

Omejena raba pitne vode na vodovodnem sistemu Lučine

Občina Gorenja vas - Poljane na osnovi sklepa župana občine zaradi pomanjkanja vode na vodooskrbnem območju vodovoda Lučine, ki obsega dele naselij Lučine, Dolge Njive in Prelesje, od 9. avgusta 2022 do preklica uvaja varčevanje s pitno vodo in omejeno rabo pitne vode na tem območju.

11.8.2022

Obnova lokalne ceste v Zaprevalu

Pričela so se gradbena dela obnove lokalne ceste Lenart - Zapreval, od vasi Zapreval do občinske meje z Občino Železniki.

9.8.2022

Pričetek sanacije plazov v Stari Oselici

Preko plazovitih pobočij z nestanovitnim trenom se bodo pod nadzorom geologa v letih 2022 in 2023 izvajale globinske sanacije plazovitih območij za zagotovitev ustrezne nosilnosti terena na območju Stare Oselice, pod hribom Ermanovec.

3.8.2022

Skupaj za pogoreli Kras

V občinah Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen po peklenskem boju z ognjem, ki je uničil preko 3.500 hektarjev goriškega in komenskega Krasa, gledajo naprej. Upoštevaje številne pobude javnosti, ki želi prispevati k obnovi, so občine s Fundacijo Vrabček upanja podpisale pogodbo za zbiranje namenskih finančnih donacij.

2.8.2022

Prometne informacije - aktualne zapore cest

Vabimo vas k ogledu prometnih informacij - aktualnih zapor cest na območju Občine Gorenja vas - Poljane, ki so dostopne na povezavi.

1.8.2022

Kolesarje v septembru čakajo nove označbe kolesarskih povezav

Na Gorenjskem si prizadevamo za celosten razvoj kolesarstva na regionalni ravni. Od leta 2016 aktivno deluje Svetovalni organ gorenjske regije za razvoj kolesarstva (SORK) kot strokovno telo Odbora za okolje, prostor in infrastrukturo pri Razvojnem svetu gorenjske regije. Sestavljajo ga predstavniki treh razvojnih agencij (Regionalne razvojne agencije Gorenjske – BSC Kranj, Razvojne agencije...

19.7.2022

Zbiranje fotografij nekdanje stare gorenjevaške šole

V Hiši generacij načrtujemo stalno razstavo fotografij nekdanje stare šole – fotografije razredov, hodnikov, učiteljev in skupinske fotografije učencev, utrinkov s pouka, športnih ur, ...

27.7.2022

Asfaltiran odsek ceste Stara Oselica - Podlanišče

Občini Gorenja vas - Poljane in Cerkno sta poskrbeli za asfaltiranje 420 metrov dolgega odseka lokalne ceste LC 100031 Stara Oselica - Podlanišče. 

27.7.2022

Dobrodelni kolesar Matjaž Hribljan obiskal tudi našo občino

Danes, 27. julija, je kolesarja Matjaža Hribljana pot pripeljala tudi do Občine Gorenja vas - Poljane, kjer ga je v popoldanskih urah pred občinsko stavbo pozdravil in sprejel župan Milan Čadež in mu izročil nahrbtnik s kolesarsko opremo. 

26.7.2022

Publikacija o projektih in delu Občine Gorenja vas - Poljane

Pred vami je nova izdaja publikacije o projektih in delu Občine Gorenja vas – Poljane v preteklem letu, ki jih brez prekinitev izdajamo že 13. leto zapored.

21.7.2022

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje in prijetne počitnice. Naslednja številka izide 23. septembra 2022.

20.7.2022

Odprt nov javni razpis v okviru Kreditne sheme RAS d.o.o.

Razvojna agencija Sora d.o.o. obvešča, da je v okviru Kreditne sheme odprt nov javni razpis.

19.7.2022

Razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja.

18.7.2022

Izgradnja parkirišča pri pokopališču v Stari Oselici

Občina Gorenja vas - Poljane je v drugi polovici junija 2022 pričela z urejanjem dodatnega parkirišča pri pokopališču v Stari Oselici, kjer jih je zaradi razgibanega terena doslej primanjkovalo.

11.7.2022

Barvanje črt na igrišču na Trebiji

V drugi polovici junija je Krajevna skupnost Trebija v sodelovanju z Občino Gorenja vas - Poljane obnovila in izdelala talne označbe na igrišču na Trebiji.

Dostopnost