Aktualno

27.5.2023

Tavčar se vrača v Sokolski dom

Slavnostna akademija ob praznovanju vseslovenskega Tavčarjevega leta bo v nedeljo, 28. maja 2023, v simboličnih prostorih, v Sokolskem domu v Gorenji vasi. Tavčar in njegova žena sta na namreč bila pomembna pobudnika in podpornika sokolstva na Slovenskem. Oba pa sta bila skupaj s sinovoma častna gosta ob odprtju doma, katerega prvo ime je bilo Sokolski dom dr. Ivana Tavčarja.

26.5.2023

Predor Sten

Občina Škofja Loka obvešča, da bo v torek, 30. maja 2023, od 18. do okvirno 22. ure v predoru Sten v Škofji Loki z namenom, da se preveri pripravljenost in usposobljenost operativnih gasilskih enot za reševanje ob nesreči v predoru, potekala vaja celovitega preverjanja pripravljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč »VAJA NEVSNOV PREDOR STEN 2023«.

25.5.2023

Motena oskrba s pitno vodo

Krajane, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz vodovoda Stara Oselica - Slajka, obveščamo, da bo v ponedeljek, 29. 5., med 8. in 12. uro zaradi nameščanja nove opreme v črpališču Stara Oselica motena oskrba s pitno vodo.

24.5.2023

Rekreacijsko središče Log z ribnikom

V torek, 23. maja 2023, je na Občini Gorenja vas - Poljane potekal zaključni dogodek projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega. Partnerji projekta smo novinarjem in zainteresirani javnosti prestavili projekt in njegove rezultate. V partnerstvo smo bili povezani LAS, Občina Gorenja vas – Poljane, Občina Škofja Loka, Občina Železniki in Občina Žiri.

24.5.2023

Tavčarjevo leto in glasba Urbana Kodra

V majski oddaji Opus pobliže spoznamo glasbo Urbana Kodra, skladatelja, ki je med drugim napisal tudi glasbo za film Cvetje v jeseni, po kateri je postal najbolj prepoznaven. 

23.5.2023

Ob Tavčarjevem portretu kustosinji za en dan Milena Zupančič in dr. Urška Perenič

V stalni zbirki Narodne galerije je imeniten portret Dr. Ivana Tavčarja, ki ga je leta 1885 ustvaril slikar Jurij Šubic. Minuli četrtek pa se je ob tem portretu zbrala skupina obiskovalcev, ki so se skupaj z igralko Mileno Zupančič in dr. Urško Perenič ob vseslovenskem Tavčarjevem letu tudi na ta način spomnili na našega rojaka. Kot vemo je Milena Zupančič ambasadorka Tavčarjevega...

22.5.2023

50 pomladi filma Cvetje v jeseni

Letos, ko obeležujemo Tavčarjevo leto, se bodo tudi v krajih pod Starim vrhom, kjer je bil posnet film po Tavčarjevi povesti, spomnili petdesete obletnice premiere filma Cvetje v jeseni, najlepšega slovenskega ljubezenskega filma.

20.5.2023

Pokop okostij naših prednikov

V petek, 19. maja 2023, je na pokopališču v Poljanah potekal slavnosten pokop okostij, ki so bila izkopana v sklopu arheoloških raziskav na arheološkem najdišču Sv. Martina v Poljanah (EŠD 29838) in bodo sedaj počivala na pokopališču v Poljanah.

20.5.2023

Stoletnica Sokolskega doma Gorenja vas

Danes obeležujemo stoletnico Sokolskega doma Gorenja vas.

19.5.2023

Osrednji koncert ob Tavčarjevem letu

Občina Gorenja vas - Poljane in Zavod Poljanska dolina vabita v soboto, 10. 6. 2023, v prekrasen ambient Dvorca Visoko na osrednji koncert ob Tavčarjevem letu. Čarobno vzdušje nam bodo pričarali člani skupine Trio Vivere (Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik) ter Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape.

18.5.2023

Slavnostna akademija ob Tavčarjevem letu

Ob praznovanju vseslovenskega Tavčarjevega leta bo v veliki dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi v nedeljo, 28. maja, ob 18. uri potekala osrednja slavnostna akademija z naslovom Slovenci, po Tavčarju se špeglajmo.

18.5.2023

Javni razpis o dodeljevanju nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo MKČN

Obveščamo o objavi Javnega razpisa o dodeljevanju nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav v Občini Gorenja vas - Poljane za leto 2023.

18.5.2023

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic. Želimo vam prijetno branje. Naslednja številka izide 23. junija 2023.

17.5.2023

Sprejem državne prvakinje Manje Slak

Danes je župan Milan Čadež sprejel na obisk Manjo Slak, državno prvakinjo in članico Strelskega društva Gorenja vas, in Aleša Koširja, trenerja in predsednika društva.

17.5.2023

V Hiši Generacij se bo izvajalo dnevno varstvo

Center slepih slabovidnih in starejših Škofja Loka obvešča,  da bodo v Hiši generacij v Gorenji vasi pričeli z izvajanjem dnevnega varstva.

17.5.2023

Tavčarjev literarni spomenik našemu Blegošu

Dr. Ivan Tavčar je s svojimi deli postavil prav poseben spomenik tudi naši gori Blegoš. Obstajajo ugibanja, kolikokrat je Tavčar sploh bil na vrhu Blegoša, gotovo več v mladih letih. V Cvetju v jeseni je Tavčar zapisal: «Pravijo, da se proti jugu vidi Jadransko morje. Bil sem mnogokrat na Blegošu, ali morja nisem nikdar ugledal…« (Cvetje v jeseni, DZS, Ljubljana, 1950, str. 58). V...

Dostopnost