Aktualno

7.7.2020

Podpis gradbenih pogodb: Sanacija ceste Murave - Gorenja Žetina (2. faza) in redno letno asfaltiranje 2020

Župan občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež in direktor Gorenjske gradbene družbe Stanislav Remic sta danes podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo sanacije ceste Murave - Gorenja Žetina (2. faza) v vrednosti 769.866,79 evrov z DDV in pogodbo o izvajanju rednih letnih asfalterskih del in ostalih popravil na občinskih cestah v občini Gorenja vas - Poljane v letu 2020 v vrednosti...

6.7.2020

Direktor Maratona Franja BTC City na obisku pri županu

V ponedeljek, 6. julija 2020, je občino obiskal Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City v spremstvu Urše Pintar, letošnje državne prvakinje v cestni vožnji in ključne pomočnice Gorazda Penka za Maraton Franja.

3.7.2020

Reka Sora v Poljanah v novi strugi

Stara struga reke Sore proti Hotovlji je le še spomin. Reka Sora teče po svoji »novi strugi«, kot je predvideno v sklopu izvedbe projekta "Ukrepi za povečanje poplavne varnosti Poljanske Sore na območju Poljan nad Škofjo Loko".

2.7.2020

Izgradnja novega mostu v Poljanah lepo napreduje

Izbrani izvajalec del, Gorenjska gradbena družba Kranj, je v sklopu projekta "Ukrepi za povečanje poplavne varnosti Poljanske Sore na območju Poljan nad Škofjo Loko" pričela z montažo opažne konstrukcije mostne nosilne plošče novega mostu čez Poljansko Soro.

1.7.2020

Brezplačni javni medkrajevni potniški promet za vse upokojence

Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in vsi, starejši od 65 let, bodo lahko medkrajevni potniški promet s 1. julijem 2020 koristili brezplačno. Vlogo za vozovnico bodo lahko oddali na prodajnih mestih ali po pošti.

30.6.2020

Obnova ceste Trebija - Stara Oselica

V sklopu projekta Sanacije odsekov cest je izvajalec Mapri Proasfalt d.o.o. v januarju pričel z gradbenimi deli na 1,5 km dolgemu odseku lokalne ceste Trebija – Stara Oselica.

29.6.2020

Julijski koledar dogodkov na Škofjeloškem

Obiščite zanimive poletne dogodke, ki potekajo v mesecu juliju.

26.6.2020

Kljub preklicu epidemije virus ostaja med nami

Ne glede na spodbudno umirjanje pa nevarnost širjenja koronavirusa COVID-19 še vedno obstaja, zato je treba dosledno upoštevati medsebojno razdaljo, higieno rok in kašlja ter izolirati bolne.

26.6.2020

Nova številka Podblegaških novic

Izšla je nova številka Podblegaških novic s prenovljeno in sodobnejšo podobo. Želimo vam prijetno branje.

24.6.2020

Župan se je udeležil seje Kluba primorskih poslancev

Na včerajšnji seji Kluba primorskih poslancev so udeleženci spregovorili o modernizaciji državne cestne mreže na območju četrte razvojne osi in uvrstitvi projekta med prednostne investicije države za zagon slovenskega gospodarstva. Srečanja se je udeležil tudi župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež. 

24.6.2020

Predstavitev programa ˝naHRANI svoje znanje podjetništva - ODPADE!

Razvojna agencija Sora obvešča, da jutrišnja/današnja (v torek, 30.7.) predstavitev programa ˝nahrani svoje znanje podjetništva˝ ter spletne promocije in prodaje izdelkov blagovne znamke Babica in Dedek, ki naj bi bila ob 10.30 na Upravni enoti, zaradi bolezni vodje podjetniškega inkubatorja Kranj odpade.O nadomestnem datumu vas bodo obvestili naknadno.

23.6.2020

Uradne ure krajevnega urada v juliju in avgustu 2020

Upravna enota Škofja Loka obvešča stranke krajevnega urada, da bo v juliju in avgustu 2020 krajevni urad Gorenja vas zaprt.

17.6.2020

Pristopili k politiki zelenega turizma

V Zeleni shemi slovenskega turizma je 53 destinacij že pridobilo znak Slovenia Green Destination, letos pa se je v program za pridobitev znaka vključilo še šest občin. Med njimi je tudi Občina Gorenja vas - Poljane, kjer je danes potekal prvi posvet na to temo, v okviru katerega je bila podpisana Zelena politika in Etični kodeks v turizmu.

12.6.2020

Župan obdaril najuspešnejše devetošolce

Ob zaključku šolskega leta se je župan Milan Čadež srečal z devetošolci obeh osnovnih šol v občini.

15.6.2020

Odprtje Info točke v Gorenji vasi

Zavod Poljanska dolina obvešča, da je svoja vrata za obiskovalce ponovno odprla Info točka v Gorenji vasi (Poljanska cesta 55a).

"Ali če bi mi glavo odrezali, v tistem hipu ne bi pokleknil, tako zelo se je v meni uprla poljanska kri! "

Ivan Tavčar, Visoška kronika

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si