Aktualno

Odprtje pediatrične ambulante

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

4.10.2016

Včeraj, v ponedeljek 3. 10. 2016, je bil za razvoj zdravstva v Poljanski dolini zgodovinski dan, saj smo na občini Gorenja vas – Poljane uspeli doseči, kar se je še pred letom dni zdelo nemogoče: svoja vrata je v gorenjevaškem zdravstvenem domu odprla prva otroška ambulanta s program tako otroške preventive kot otroške kurativa za bolne otroke, kar je več kot smo na področju pediatrije v Poljanski dolini sploh kdajkoli imeli.

Posebej smo zadovoljni, da smo koncesijsko pogodbo za izvajanje pediatrične dejavnosti podpisali z izkušeno pediatrinjo dr. Ido Rus, ki jo mnogi naši otroci poznajo že iz zdravstvenega doma Škofja Loka, kjer bo zaradi pomanjkanja pediatrov do konca marca 2017 dr. Rusova še vedno opravljala preglede bolnih otrok, zato bo do tedaj v gorenjevaški otroški ambulanti veljal prehodni ordinacijski čas odprtja, pri delu pa ji bosta pomagala še dva sodelavca.

Verjamemo pa, da bomo glede na skoraj 2000 otrok v občini Gorenja vas – Poljane uspeli sčasoma pridobiti polni program otroške ambulante za vse dni v tednu, že sedaj pa bo delovala štiri dni tedensko razen četrtka. Zato smo se odločili izvesti celovito prenovo ambulante, razvili lično in igrivo celostno podobo ambulante in jo opremili po sodobnih standardih. Slovesne predaje namenu so se včeraj spričo pomembnosti dogodka med drugim udeležili številni visoki gostje, med drugim Tomaž Glažar, generalni direktor Direktorata za zdravstveno ekonomiko Ministrstva za zdravje; Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske; Emil Tavčar predsednik sveta zavoda Osnovnega zdravstva Gorenjske, direktorica Gorenjskih lekarn Romana Rakovec, župan občine Žiri Janez Žakelj; ravnateljica Osnovne šole Poljane Metka Debeljak in ravnatelj osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas. Učenci obeh osnovnih šol so odprtje popestrili tudi s prisrčnim kulturnim programom, za kar se jim najlepše zahvaljujemo!

 

Fotogalerija

Otvoritev pediatrične ambulante
Dostopnost