Aktualno

10.5.2021

Teden obrti in podjetništva na Loškem

Več o programu si lahko preberete na spletni strani TOP ali v Programu predavanj in prireditev TOP na Loškem. Vljudno vabljeni!

Preberi več

7.5.2021

Cepljenje proti COVID-19

Za prijavo na cepljenje ne potrebujete digitalnega potrdila, temveč EMŠO, številko zdravstvenega zavarovanja (s kartice zdravstvenega zavarovanja), mobilno telefonsko številko in po želji naslov elektronske pošte. Prijavo je mogoče oddati tudi v imenu druge osebe. Po oddaji prijave bo posameznik prejel SMS z varnostno kodo na mobilno številko, navedeno ob prijavi. Šele po potrditvi z vnosom varnostne kode prijava postane veljavna in je posredovana cepilnemu centru. O terminu in lokaciji cepljenja bodo posamezniki obveščeni preko SMS sporočila. Prijave vseh, ki so že oddali svoj interes za cepljenje prek eUprave ali pri osebnem zdravniku, bodo prenešene v nov sistem.  Od ponedeljka bodo imeli cepilni centri možnost cepiti tudi mlajše od 50 let, še naprej pa bodo obstajale prioritetne skupine, ki bodo imele prednost pri cepljenju (starejši od 50 let, kronični bolniki, zaposleni v kritični infrastrukturi). Spletna prijava upošteva prednostne kriterije vsakega uporabnika in ga v skladu z veljavno strategijo umesti na seznam pri izvajalcu cepljenja.

Preberi več

7.5.2021

Teden Rdečega križa

V ta namen Krajevna organizacija Rdečega križa Gorenja vas organizira v ponedeljek, 10. 5. 2021, med 9. in 12. uro na Trgu Ivana Regna v Gorenji vasi brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Poslanica predsednice RKS ob tednu Rdečega križa

Preberi več

6.5.2021 Foto: Katja Jemec

Odprtje občinskega kolesarskega kroga

Zemljevide skupaj z kontrolnimi kartončki prejmete v Kavarna AJDA v Gorenji vasi. Več informacij je na voljo v priloženem letaku. Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva!  

Preberi več

6.5.2021 Prostovoljni voznik Janez Kloboves. Foto Jana Oblak

Prostofer - veliko zanimanje za prevoze

V teh neugodnih koronačasih smo v pol leta opravili 50 prostovoljnih prevozov. Gre predvsem za prevoze v zdravstvene ustanove v Škofjo Loko, Ljubljano, Jesenice in Golnik, prevozov z namenom, da se je potnike odpeljalo po različnih opravkih pa je bilo malo. Občani, ki potrebujejo prevoz, naj pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, kjer bodo zabeležili njihove podatke ter lokacijo željenega prevoza. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delavnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred željenim prevozom. Trenutno imamo šest prostovoljnih šoferk in šoferjev, ki sodelujejo pri projektu in glede na to, da se je projekt tako dobro prijel in se prevozi med tednom izvajajo skoraj vsak dan, so lepo povabljeni vsi, ki bi še želeli sodelovati kot prostovoljni voznik, da se javijo na telefonsko številko 04 518  11 12 ali po e-pošti jana.oblak@obcina.gvp.si. Naši vozniki prostovoljci so ključni, da se ti prevozi starostnikov lahko izvajajo. Gre za ljudi z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Preberi več

5.5.2021 Foto: Katja Jemec

Podaljšan rok za zbiranje žigov za Otroški občinski pohodni krog

Podrobna navodila in pravila si lahko preberete v letaku. Kartonček in zemljevid si lahko natisneš sam/-a (iz priloženih datotek) ali pa ga dobiš pri svojem razredniku v šoli. Na voljo je tudi zemljevid z opisom poti, s katerim si lahko pomagate pri izbiri izleta. Nagrado bodo šolarji lahko prevzeli na Info točki v Gorenji vasi po odprtju le-te, predvidoma v juniju in vse do 30. septembra 2021. Srečno in varen korak!

Preberi več

4.5.2021

Dela na vrtcu Agata tečejo po načrtih

Na objektu je zaključena električna napeljava, izvedena je tretjina strojnih inštalacij za vodovod, kanalizacijo in prezračevanje. Izbrani izvajalec del SGP Zidgrad Idrija d.d. nadaljuje z deli v drugem nadstropju. Nad dovozno potjo za objektom se gradi oporni zid. Dela v pritličju so zaključena. Na račun novega prizidka se je na vzhodni strani vrtca zmanjšalo obstoječe zunanje asfaltirano igrišče, ki se bo nadomestilo z dodatnim zelenim otroškim igriščem, poleg katerega se bo uredil zeliščni vrt.  Projekt je v višini 280.546 eur sofinanciran s sredstvi Ekosklada, saj je prizidek vrtca zasnovan kot skoraj nič energijski objekt po sistemu energetske varčne oziroma pasivne gradnje. Oddali smo tudi prijavo na objavljen razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu, ki ga je v februarju 2021 objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Rezultate razpisa še čakamo.     

Preberi več

29.4.2021

Kmetijstvo na Škofjeloškem v prihodnjih 10-ih letih

V sodelovanju s študenti Oddelka za geografijo Univerze v Ljubljani, ki naše območje, s poudarkom na kmetijstvu, raziskujejo že od začetka študijskega leta, so pripravili tri kratke anketne vprašalnike, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam: - potrošnikom - anketa,- institucijam na Škofjeloškem (javni zavodi, podjetja, gostilne) - anketa in- mladim kmetom in kmeticam na Škofjeloškem - anketa. Ankete so popolnoma anonimne, odgovori pa bodo predstavljali enega izmed ključnih virov pri nadaljnjem delu in bodo uporabljeni izključno za potrebe razvojnih dokumentov in programov. Vljudno vabljeni k njihovemu izpolnjevanju.

Preberi več

24.4.2021

Hitro antigensko testiranje na COVID-19 tudi v Gorenji vasi

Vhod v dvorano bo omogočen direktno z zgornjega parkirišča in ne preko glavnega vhoda v Sokolski dom. Naročanje na testiranje ni potrebno, s seboj pa je potrebno imeti zdravstveno kartico. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, nošenje zaščitne maske, upoštevanje varnostne razdalje in razkuževanje rok.

Preberi več

22.4.2021

Javni razpisi - sofinanciranje občine

Javni razpis o sofinanciranju programov na področju socialno-humanitarnih dejavnosti, ki se sofinancirajo iz proračuna v letu 2021 Javni razpis za sofinanciranje letnega programa športa v občini Gorenja vas - Poljane za leto 2021 Javni razpis za izbor kulturnih programov na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti za leto 2021

Preberi več

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost