Tavčarjevo leto

Osrednji koncert ob Tavčarjevem letu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

19.5.2023

Občina Gorenja vas - Poljane in Zavod Poljanska dolina vabita v soboto, 10. 6. 2023, v prekrasen ambient Dvorca Visoko na osrednji koncert ob Tavčarjevem letu.

Čarobno vzdušje nam bodo pričarali člani skupine Trio Vivere (Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik) ter Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape.

Koncert se bo pričel ob 20. uri, vstopnice pa si lahko priskrbite na spletni strani Eventim, prodajnih mestih Eventima (Petrol, Pošta Slovenije), v Kavarni Visoko in na Info točki Zavoda Poljanska dolina v Gorenji vasi, Poljanska cesta 55a.
Cena vstopnice v predprodaji znaša 15 €, na dan dogodka pa 18 €.

O izvajalcih:

Koncert bodo otvorili Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape. Uršula Ramoveš je sodobna ustvarjalka na vokalnem področju, ki je deset let študirala solo petje pri profesorici Ileani Bratuž Kacjan. Avtorsko je začela ustvarjati skupaj s pianistom Jožijem Šalejem, ki ga je spoznala v Komornem zboru Radia Slovenije, v katerem je pela štiri leta. Leta 2005 je ustanovila prej omenjeni kvartet, s katerim so posneli dve zgoščenki.

Trije izjemni vokalisti, Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik, zbrani v tercetu Vivere, je nova zasedba, rojena iz zgodb njihovih poslušalk in poslušalcev. Skupaj so prvič nastopili na Dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju konec leta 2017 in vzbudili veliko pozornost. Matjaž Robavs in Aljaž Farasin sta skupaj prepevala v eni najbolj uspešnih glasbenih zasedb pri nas, triu Eroika, ki je konec decembra leta 2016, po 10-letnem, izjemno uspešnem delovanju, zaključila svojo pot, s slavnostnim koncertom v razprodani dvorani Grand hotela Union v Ljubljani. Gregor Ravnik, sicer doktor dentalne medicine, z vzporednim študijem petja na ljubljanski akademiji za glasbo, v zasedbo prinaša svežino s svojo mladostjo in šarmom ter izjemnim vokalom.

Dostopnost