Tavčarjevo leto

Filmski festival pod zvezdami na Dvorcu Visoko

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

5.7.2023

Film Cvetje v jeseni je eden najznamenitejših slovenskih filmov, a ni edini, ki scenarij dolguje Tavčarjevi književnosti. V Tavčarjevem letu bomo zato prvič pripravili filmski festival pod zvezdami, ki bo avgusta potekal vsak četrtek zvečer v čudovitem ambientu Dvorca Visoko.

Predvajane bodo slovenske filmske klasike, posnete po Tavčarjevih predlogah, in filmske predstave v poljanskem narečju, ki so jih odigrali člani Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane, posnele pa kamere RTV Slovenija ali društvo samo.

Posebna poslastica obiskovalce čaka zadnji avgustovski četrtek, 31. 8., ko bo ogled filma Cvetje v jeseni pospremil pogovor z ambasadorko Tavčarjevega leta Mileno Zupančič. Teden prej, 24. 8., bodo obiskovalce razvajali zvoki citer Tanje Zajc Zupan, ostale četrtkove večere pa tudi drugi glasbeni in plesni ustvarjalci, navedeni v letaku. 

Predstav v poljanskem narečju je bogata bera, zato bodo predstave na ogled ob sobotnih filmskih matinejah v mini kinu Dvorca Visoko kar devet zaporednih sobot v avgustu in septembru. Še posebej bodo dogajanje popestrili igralci Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane, ki bodo prvo septembrsko soboto z igranim prizorom Holekove Nežike v živo popestrili tudi sobotno filmsko matinejo mini kina Visoko.

Festival bo odmeval, zato le pridite, da doživite nepozabne trenutke v objemu dvorca Visoko. Vstop je prost.

Fotogalerija

Dostopnost