Aktualno

Slovenija oživlja!

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

16.10.2020

Teče že osmo leto, odkar je bil 16. oktober razglašen za Evropski dan oživljanja in tretje leto, odkar se je dogodek razširil po obsegu sodelujočih držav in se preimenoval v Svetovni dan oživljanja. 

Globalni akciji ozaveščanja se pod okriljem Zveze študentov medicine Slovenije tudi letos pridružujemo študenti medicine iz obeh slovenskih fakultet, skupaj s študenti petih zdravstvenih fakultet, člani Zveze tabornikov Slovenije, člani Zveze slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter predstavniki območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

V partnerstvu s Slovenskim reanimacijskim svetom in Rdečim križem Slovenije organiziramo vseslovensko akcijo “Slovenija oživlja!”, v okviru katere želimo vsem laikom predstaviti pomen hitrega in pravilnega ukrepanja v primeru srčnega zastoja, znanje oživljanja pa kot veščino ki rešuje življenja.

Zaradi epidemiološke situacije v Sloveniji in po svetu smo se odločili letošnjo akcijo izvesti v virtualnem okolju – s pomočjo medijev, socialnih omrežij in svetovnega spleta. Upamo, da bomo na ta način dosegli še več Slovencev, kot bi jih sicer s prikazi na terenu. Zadnje raziskave kažejo, da se vse manj laikov odloča nuditi temeljne postopke oživljanja osebi v srčnem zastoju v času epidemije koronavirusa, četudi je ta oseba njihov znanec, družinski član. Zato bomo letos naslovili tudi to temo, pereča vprašanja v povezavi z njo, ter prilagojene smernice za oživljanje v času epidemije COVID-19.

Znanje rešuje življenja, zato se tudi vi pridružite akciji Slovenija oživlja!

Kje smo 16.10. 2020? www.zsms.si/slovenijaozivlja

Facebook: Dogodek Slovenija oživlja! 2020, @SloMSIC

Instagram: @SlovenijaOzivlja, @zsms.slomsic

 

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost