Aktualno

Podpis gradbene pogodbe za sanacijo plazov Malenski Vrh

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

12.7.2021

V prejšnjem tednu je župan Milan Čadež podpisal gradbeno pogodbo za sanacijo plazov Malenski Vrh, ki jo bo izvajalo podjetje Dolenc, d.o.o., ki je med sedmimi ponudniki oddalo najnižjo ponudbeno ceno za izvedbo del.

Začetek gradbenih del je predviden za sredino meseca julija, dela pa zajemajo sanacijo štirih plazov in zamenjavo asfalta na 270-metrskem odseku na cesti Malenski Vrh - Gorenje Brdo. Že vse od obilnega deževja pomladi 2019 se območje sooča s problemom plazenja zemljišča, preko katerega poteka prometnica, kljub izvedbi manjših interventnih posegov pa se stanje ne izboljšuje. Zato bomo s pomočjo državnih sredstev za sanacijo plazov izvedli obsežnejšo globinsko sanacijo terena, da ga bomo lahko primerno utrdili za ponovno vzpostavitev ceste.

Dela se bodo izvajala pod strokovnim nadzorom geologa, in sicer na osnovi PZI projekta, ki ga je izdelalo podjetje Geotrias d.o.o.. Vrednost gradbenih del znaša 187.578,34 eurov z DDV, izvedena pa morajo biti še v letošnjem letu.

Občane vabimo, da spremljajo tudi stanje zapor cest, ki jih občina tekoče objavlja na spletni strani. Vsem uporabnikom navedene ceste se vnaprej zahvaljujemo za razumevanje zaradi spremenjenega režima prevoznosti ceste.

Dostopnost