O občini

Obisk ministrice za okolje in prostor

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

3.7.2015

Obisk ministrice za okolje in prostor gospe Irene majcen v občini Gorenja vas - Poljane

Na Dan rudarjev, 3. julija, je bil tokrat v Rudniku Žirovski vrh delaven. Za časa delovanja rudnika so rudarji na ta dan vedno pripravili praznovanje in »Skok čez kožo«. Ministrica si je ogledala tudi Toplice v dolini Kopačnice.

Že na majskem delovnem sestanku v RŽV je bil dogovorjen ponoven delovni sestanek v juliju s ciljem preveriti napredek dogovorjenih točk. Direktorica RŽV Hiacinta Klemenčič je poročala, da je površinska sanacija po oktobrskih poplavah odlagališča Jazbec zaključena, potrebno je še pripraviti poročilo o izvedenih delih. Ministrica Irena Majcen je pojasnila, da je potrebno predhodno sprejeti vladno uredbo o prenosu odlagališča Jazbec na Agencijo RS za radioaktivne odpadke – ARAO. Ta bo sprejeta predvidoma v mesecu septembru, na podlagi uredbe bo možno zaključiti vse postopke prenosa, kar pa je naloga MOP-a. Urediti je potrebno še zadnje odprte zadeve med RŽV in ARAO, predvsem o prihodnjih medsebojnih razmerjih in obveznostih.

Glede odlagališča Boršt je bilo dogovorjeno, da bo Strokovni projektni svet za izvedbo sanacije imel predstavitev dopolnjene študije za odlagališče Boršt v septembru, takrat bo povabljena tudi občina.

Ministrica si je ogledala tudi Toplice v dolini Kopačnice, opozorili smo pa na nerazumne zahteve predpisov pri testnih bajerjih s pretočno vodo. Opozorila nas je, da lahko inšpektorat že sedaj predlaga izboljšanje na tem področju.

Fotogalerija

Dostopnost