O občini

Splošno področje
16.5.2019 Župan Milan Čadež in Igor Božič, dir. podjetja SGP Zidgrad iz Idrije

Podpisana gradbena pogodba za energetsko sanacijo PŠ Sovodenj

Investicija obsega energetsko sanacijo objekta, ki vključuje prenovo fasade in oken ter strešne kritine in menjavo energenta, saj bo namesto peči na kurilno olje vgrajena sodobna toplotna črpalka zrak voda. V okviru prenove objekta bo izvedena tudi sanacijo strojnih in elektroinštalacij s sanacijo centralne kuhinje in vseh sanitarij – objekt je bil namreč grajen v letu 1938, zato je poleg energetske sanacije potrebno izvesti tudi investicijsko vzdrževalna dela. Občina je za izvedbo energetske sanacije pridobila tudi nepovratna sredstva Ministrstva za infrastrukturo RS v višini 156.966,90 eur, kar predstavlja 40 % upravičenih stroškov investicije, ki v delu energetske obnove skupno znašajo 392.417,35 eur. Obnovitvena dela se bodo začela izvajati ob zaključku tekočega šolskega leta in bodo v celoti izvedena do sredine prihodnjega leta.

Preberi več

24.4.2019 Obisk smučarke Rebeke Oblak

Na obisku smučarka Rebeka Oblak

Rebeka Oblak je članica C-reprezentance v alpskem smučanju. Na letešnjem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Sarajevu, kjer maldi od 15. do 18. leta storosti tekmujejo v osmih disciplinah, je za slovensko reprezentanco osvojila srebro v veleslalomu.  Čestitamo za tako izjemen dosežek in ji želimo še najprej vrhunske rezultate!      

Preberi več

28.2.2019

Zaprtje poslovalnice Gorenjske banke v Gorenji vasi

Danes smo od Gorenjske banke prejeli tudi odgovor, ki pa je žal neugoden. Več si lahko preberete v spodnjih prilogah.

Preberi več

18.2.2019

Športna dvorana v Gorenji vasi predana uporabi za šolsko športno vzgojo

Športnim pedagogom sta zaželela varno in uspešno športno vadbo. Gradnja se je pričela spomladi pred dvema letoma, prav na prvi pomladni dan je bil položen temeljni kamen. V tem času je bila zgrajena tudi nova kotlovnica na sekance za osnovno šolo in dvorano, ki je pričela obratovati že jeseni, na začetku kurilne sezone. Na novo je bilo zgrajeno tudi novo parkirišče in zunanje igrišče s tekaškimi stezami, katero se ta mesec že uporablja, saj je bilo uporabno dovoljenje za celoten kompleks pridobljeno konec januarja. Prav tako se je z današnjim dnem za učence od 1. do 4. razreda začel uporabljati vhod za nižje razrede, to je na lokaciji, kot je bil že pred začetkom gradnje. Osnovna šola Ivana Tavčarja v Gorenji vasi bo dvorano za potrebe športne vzgoje koristila do 16. ure, potem pa bo športna dvorana na voljo za rekreativne in druge športne aktivnosti ter prireditve, upravljavec bo pa Zavod za turizem in kulturo Poljanska dolina. Uradno odprtje in slovesna predaja namenu celotnega kompleksa je predvidena v mescu maju. Celotna investicija v športni kompleks, ki obsega sodobno opremljeno dvorano z novimi zunanjimi športnimi in prometnimi ureditvami ter novo kotlovnico, je znašala dobre štiri milijone evrov, od česar je EKO sklad prispeval pol milijona evrov. Glavni izvajalec je bilo podjetje Dema plus iz Ljubljane, ki je investicijo izvajal po projektih Arhitekturnega biroja Ravnikar - Potokar z odgovornim projektantom Robertom Potokarjem. Skupaj z vami se veselimo velike pridobitve za učence in lokalno skupnost.

Preberi več

13.2.2019

Osrednja občinska proslava ob kulturnem prazniku

Kulturi, domovini in slovenskemu jeziku v čast smo prisluhnili trem pismom izmišljenega dekleta, ki je živelo pod Ermanovcem v času Prešernovega življenja. Hana Šturm kot zaročenka leta 1800, Damjana Peternelj kot mamica dve desetletji kasneje in Olga Fic kot vdova sredi 19. stoletja so predstavljale omenjeno dekle v treh različnih obdobjih njenega življenja. Vlogo zaročenca in moža je kar v pesmi prevzel mešani cerkveni pevski zbor župnije Stara Oselica pod vodstvom Maksa Rupnika. Prireditev so z glasbo popestrili še: Ana in Neža Urh, ki sta štiriročno zaigrali na klavir, ter mladi glasbeniki – Ajda in Jera Benedičič, Anja Štravs, Neža Justin, Aljaž Rakovec in Miha Dolenec –, ki so zaigrali in zapeli Prešernovo pesem Apel in čevljar. Mladim glasbenikom so se čisto na koncu pridružili še otroci iz KS Trebija in zapeli pesem s pomenljivim naslovom Skupaj: skupaj na vseh poteh, povsod, kjer smo. V tem večeru so bili »skupaj na poti« oziroma na odru vse od tistih, katerih starost še lahko preštejemo na prste dveh rok, pa vse do tistih, ki »imajo samo še dva koraka do devetdeset«, kot se je izrazila osrednja gostja večera, pisateljica, pesnica in prevajalka Berta Golob. Prireditev je povezoval Milan Benedičič, scenarij je zasnovala Tina Benedičič.

Preberi več

Dostopnost