O občini

Obisk čeških gasilcev v Poljanah

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

30.7.2015

Vtisi Prostovoljnega gasilskega društva Poljane ob obisku čeških gasilcev v Poljanah:

"Zadnji vikend v Juliju je v Poljanah tradicionalna gasilska veselica, prav tako pa je postalo tradicionalno, da nas v tem vikendu obiščejo tudi pobrateni tovariši iz Češke Plane nad Lužnico, ki so se odzvali našemu vabilu.

S prihodom v zgodnji petkovih popoldanskih urah smo jim najprej zaželeli dobrodošlico v gasilskem domu, nato pa  se odpravili v gostilno Blegoš v Javorje kjer imajo ob vsakem obisku dogovorjeno prenočišče. Za ta večer smo imeli še večerjo z županom Milanom Čadežem, na turistični kmetiji Pri Ljubci v Vinharjah. Po dobri večerji ter klepetu smo se v večernih urah odpravili še na kmetijo Nacon, kjer nas je gospodinja sprejela z velikim veseljem, seveda pa ni šlo brez borovničk ter limonc, brez katerih se nikoli ne vračajo na Češko.

Ob povratku v Javorje pa so na Volči videli še kako se naši mladci pripravljajo na šrango.

V soboto zjutraj po zajtrku smo jim pripravili izlet na Gorenjsko ter v Posočje. Najprej so si ogledali Planico ter odšli na vrh velikanke. Sankanje, ki je bilo predvideno v Kranjski gori je zaradi dežja odpadlo tako, da smo se nato odpeljali proti Vršiču na ogled Ajdovske deklice ter naprej proti Trenti kjer je bilo kosilo. Ob vračanju proti Poljanam so se ustavili še v Trebuši kjer so imeli tamkajšnji gasilci prevzem novega vozila. Dan pa zaključil z obiskom našega člana na Mlaki, ki jih je gostoljubno sprejel.

Nedelja je dan za našo veselico. Zjutraj smo jih odpeljali na ogled gasilcev na letališče Brnik, sledil je še ogled gasilcev v Škofji Loki nato pa na kosilo v gostilno na Vidmu. V večernih urah pa seveda zabava na gasilski veselici.

Polni lepih utrinkov, doživetji so se v dopoldanski urah, ko smo mi že pospravljali po veselici še enkrat ustavili v gasilskem domu v Poljanah kjer so prejeli še spominska darila PGD Poljane. Po skupinskem fotografiranju ter tovariškemu stisku rok so se odpravi v sedem ur oddaljeno Plano na Lužnici.

Dodati je treba, da so več kot navdušeni nad lepotami Slovenije, nad gostoljubnostjo, ki so jo doživeli preteklem vikendu to pa se je videlo tudi v očeh saj so le s težavo odšli tudi s solzami sreče. Pravijo, da se bodo vedno radi vračali v kraje pod Blegošem.

NA POMOČ!"

Janez Oblak

Fotogalerija

Dostopnost