Aktualno

Novi zdravstveni programi v Zdravstvenem domu Gorenja vas

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

18.10.2019

Občina Gorenja vas – Poljane je v tekočem letu pridobila vrsto programov primarne zdravstvene dejavnosti, ki so občanom na novo na voljo v gorenjevaškem zdravstvenem domu.

V mesecu avgustu je bila podeljena nova koncesija za področje zobozdravstvene dejavnosti za odrasle v skupnem obsegu 1,00 programa. Koncesija se je v obsegu 0,5 programa dodelila Zobozdravstvenemu centru Javh, d.o.o. ter v obsegu 0,5 programa zobozdravstvu Rok-Lab, zobozdravstvo d.o.o., ki delujeta v novem delu gorenjevaškega zdravstvenega doma. Občani, ki so bili vpisani pri dr. Olgici Mijatović, se torej lahko prepišejo k enemu izmed obeh novih koncesionarjev. 

V mesecu septembru se je prav tako širil program na področju otroškega zobozdravstva pri zobozdravnici Manci Peternelj, ki je zadolžena za izvajanje programa za OŠ Poljane, ambulanta Jute Pisk pa je zadolžena za izvajanje programa na območju OŠ Gorenja vas. Manca Peternelj vse otroke šolskega okoliša OŠ Poljane vabi k vpisu, tretjina njenega programa, ki je namenjen tudi zobozdravstvu odraslih, pa je že zasedena. Ambulanta deluje od septembra v prenovljenih prostorih v prvem nadstropju zdravstvenega doma Gorenja vas.

V prihodnjem letu se načrtuje širitev programa družinske medicine, v ta namen je Občina Gorenja vas – Poljane, že izvedla preureditev ambulante dr. Nadje Šubic, kjer je urejena dodatna ordinacija. S posebnim zadovoljstvom sporočamo, da se je za delo v zdravstvenem domu Gorenja vas odločil tudi novi zdravnik dr. Marko Možina, ki je od 7. 10. 2019, zaposlen pri dr. Nadji Šubic.

Občina v prihodnjih letih načrtuje ureditev novih, sodobno opremljenih ambulant družinske medicine v prostorih nekdanje lekarne, za kar je že v polnem teku priprava potrebne projektne dokumentacije.

Dostopnost