Aktualno

Most v Gorenji vasi v zaključni fazi izvedbe

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.6.2022

Direkcija RS za infrastrukturo zaključuje gradnjo novega mostu čez Poljansko Soro v Gorenji vasi, potem ko so z izbranim izvajalcem del, podjetjem Mapri iz Ljubljane, podpisali gradbeno pogodbo v vrednosti dobrih devetsto tisoč evrov.

Stari most v Gorenji vasi je bil namreč že povsem dotrajan in tehnično neustrezen, zato so ga lani porušili in na njegovem mestu začeli graditi novega. V sklopu omenjene naložbe so izvedli tudi rekonstrukcijo ceste in vodotoka na območju objekta, novi most bo širši od starega. Zasnovan je kot armiranobetonski okvir razpetine štirideset metrov. Zgornja konstrukcija je spremenljivega prereza, v liniji srpastega loka. Konstrukcija je prednapeta. Krajne podpore so masivne, globoko temeljene, vsaka na treh uvrtanih Benotto pilotih premera 150 centimetrov.

Promet po novem mostu čez Poljansko Soro je stekel v četrtek, 23. 6. 2022. Dela so v zaključni fazi, poteka odstranitev začasnega montažnega mostu, v strugi pod mostom pa bodo urejene in utrjene brežine Poljanske Sore.

 

 

 

Fotogalerija

Foto: arhiv občine
Foto: arhiv občine
Dostopnost