Aktualno

Dobrodelni kolesar Matjaž Hribljan obiskal tudi našo občino

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

27.7.2022

Danes, 27. julija, je kolesarja Matjaža Hribljana pot pripeljala tudi do Občine Gorenja vas - Poljane, kjer ga je v popoldanskih urah pred občinsko stavbo pozdravil in sprejel župan Milan Čadež in mu izročil nahrbtnik s kolesarsko opremo. 

V kratkem pogovoru je župan med drugim povedal, da podpira tovrstne dobrodelne akcije in spoštuje posameznike, ki so tako srčni, kot Matjaž, ter mu zaželel uspešen zaključek dobrodelnega projekta.

Kolesar Matjaž Hribljan je 19. julija začel 13-dnevno kolesarsko pot po vseh 212 slovenskih občinah, s katero želi opozoriti na hudo nevrološko motnjo – amiotrofično lateralno sklerozo – ALS. V 13 dneh si je zadal, da prekolesari 2576 kilometrov in ob tem premaga kar 30 tisoč metrov višinske razlike. Zbrana sredstva bodo namenjena sofinanciranju fizične pomoči na domu ter nakupu električne postelje in stropnega dvigala. Pri osebnem projektu 24-letnemu športniku iz Ivanjega sela pri Uncu pomagata Društvo distrofikov Slovenije in Kolesarski klub Jan Sport, katerega član je.

Pošiljanje kratkega sporočila (SMS) s ključno besedo ALS5 na številko 1919 bo omogočilo prispevek v višini petih evrov. Pomagate lahko tudi z nakazilom, več informacij pa najdete na spletni strani Društva distrofikov Slovenije.

Fotogalerija

Dostopnost