Aktualno

Hiša generacij sprejela prve stanovalce

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

13.4.2023

V torek, 11. 4., je Hiša generacij Gorenja vas sprejela prve tri uporabnike, ki jim bo nudila začasno namestitev. 16 mest, namenjenih začasni namestitvi do največ tri mesece, bodo uporabniki zapolnili predvidoma v prihodnih dveh tednih, v mesecu maju pa bo Center slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka začel izvajati še dnevno varstvo starejših v obliki dnevnega centra, kjer bodo lahko sprejeli šest uporabnikov.

Prve uporabnike je pozdravil tudi župan Milan Čadež, ki je nadvse zadovoljen s sodelovanjem s CSS Škofja Loka in skupno rešitvijo kako poskrbeti za starejše v občini. Na ta način bodo najbolj razbremenjeni svojci starejših, za katere sicer skrbijo v domačem okolju, predvsem v času dopustov ali drugih odsotnosti, starejši pa se bodo tako lahko seznanili z institucionalnim varstvom, da se bodo lažje odločili, če bi potrebovali stalno namestitev.

Skupaj bo v Hiši generacij devet zaposlenih, ta čas si delno zaradi uvajanja v novo organizacijo dela pomagajo z zaposlenimi iz CSS Škofja Loka, razpisano pa je še eno delovno mesto za srednjo medicinsko sestro.

Vloge za začasno namestitev so na voljo na spletni strani CSS Škofja Loka in občine, več informacij glede sprejema pa je mogoče dobiti na telefonski številki 04 620 72 04.

Fotogalerija

Foto: Gorazd Kavčič
Foto: Gorazd Kavčič
Foto: Gorazd Kavčič
Dostopnost