Aktualno

Hiša generacij dobiva obliko

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

6.1.2022

Na gradbišču stare šole v Gorenji vasi je zaradi zimskih razmer ta čas malce manj živahno, kljub temu pa se dela pri urjanju Hiše generacij nadaljujejo.

Zaključena so rušitvena dela, v okviru katerih smo odstanili prizidek garaže ter porušili streho in stopnjišče vse do nivoja sten pritličja. Opravili smo tudi injektiranje kamnitih zidov pritličja, odkop kletnih zidov, podbetoniranje temeljev, hidroizolacijo in toplotno izolacijo vkopanih zidov ter dranažo in zasip tako saniranih kletnih zidov. Izvedena je tudi mansardna etaža, pripravlja se jeklena konstrukcija za tehnični podest nad mansardo, sledila bo gradnja strešne konstrukcije. Napreduje tudi gradnja prizidka ob vhodu, kjer bo sanitarni blok, stopnišče in dvigalo. Dokončana je kletna etaža in izveden zasip prizidka, v gradnji so stene prve etaže.

Projekt je v višini 1,4 milijona evrov sofinanciran z nepovratnimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, občina pa bo pokrila stroške izdelave projektne dokumentacije. Investicija mora biti v celoti izvedena letos jeseni, prvim uporabnikom pa bo na voljo z začetkom leta 2023.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost