Energetska obnova Osnovne šole Poljane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Občina Gorenja vas - Poljane je pristopila v skupni projekt Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC d.o.o. iz Kranja in petih gorenjskih občin za energetsko obnovo javnih objektov, projekt REAAL - energetska učinkovitost in uporaba obnovljivih virov energije v javnih stavbah. 

V sklopu projekta je bila energetsko obnovljena Osnovna šola Poljane - nameščena sta bila nov kotel na biomasomoči 220 kW in toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode, sanirano je bilo dotrajano stavbno pohištvo. V letu 2013 je bilo pridobljeno tudi uporabno dovoljenje za preurejeno kotlovnico in zalogovnik za sekance. Šola je pridobila novo sončno elektrarno moči 21 kWp, ki bo ustvarjala dodatne prihodke v občinski proračun.

Skupna vrednost izvedbe vseh gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del je znašala 532.920 evrov. Za projekt je bilo pridobljenih 85 odstotkov nepovratnih sredstev iz slovensko-švicarskega programa sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik. Slavnostnega odprtja energetsko sanirane OŠ Poljane se je 2. 10. 2013 udeležil tudi švicarski veleposlanik Robert Reich.

Fotogalerija

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost