Energetska obnova Osnovne šole Poljane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Občina Gorenja vas - Poljane je pristopila v skupni projekt Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC d.o.o. iz Kranja in petih gorenjskih občin za energetsko obnovo javnih objektov, projekt REAAL - energetska učinkovitost in uporaba obnovljivih virov energije v javnih stavbah. 

V sklopu projekta je bila energetsko obnovljena Osnovna šola Poljane - nameščena sta bila nov kotel na biomasomoči 220 kW in toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode, sanirano je bilo dotrajano stavbno pohištvo. V letu 2013 je bilo pridobljeno tudi uporabno dovoljenje za preurejeno kotlovnico in zalogovnik za sekance. Šola je pridobila novo sončno elektrarno moči 21 kWp, ki bo ustvarjala dodatne prihodke v občinski proračun.

Skupna vrednost izvedbe vseh gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del je znašala 532.920 evrov. Za projekt je bilo pridobljenih 85 odstotkov nepovratnih sredstev iz slovensko-švicarskega programa sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik. Slavnostnega odprtja energetsko sanirane OŠ Poljane se je 2. 10. 2013 udeležil tudi švicarski veleposlanik Robert Reich.

Fotogalerija

Dostopnost