Obnova Podružnične šole Lučine

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Ob obeležitvi 150-letnice organiziranega šolstva v Lučinah je občina pristopila k obnovi podružnične šole, ki je do konca avgusta 2012 dobila novo zunanjo podobo.  

V letu 2012 so bili na podružnični šoli prenovljeni streha, fasada in vetrolov. V okviru obnove strehe so bili zrušeni dotrajani in nefunkcionalni dimniki ter zamenjan poškodovani in uničeni del strešne konstrukcije. Položena je bila nova strešna kritina Tondach, nameščeni novi žlebovi (točkovni in linijski) in odtočne cevi ter nova strelovodna instalacija. Izolirana je bila celotna površina pohodnega ravnega podstrešja.

Ob obnovi fasade je bila celotna stavba toplotno izolirana, zamenjane so bile zunanje okenske police ter montirana nova vrata v prostorih vrtca – za kasnejši prehod na predvideno teraso na JZ delu objekta. Postavljen je bil tudi nov vetrolov pri glavnem vhodu v šolo ter zamenjan obstoječi tlak v vetrolovu. Vetrolov ima poleg obstoječega vhoda s sprednje strani tudi nov stranski vhod z desne strani po dostopni klančini (za dostopanje z vozički ipd.).

Skupna vrednost investicije, ki je bila v celoti pokrita iz občinskih virov, znaša dobrih 110.000 evrov z DDV.

Dostopnost