Zbiranje podpisov volivcev v podporo kandidaturi

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Na podlagi 106. člena Zakona o lokalnih volitvah kandidata za župana lahko določi s podpisovanjem skupina volivcev, ki imajo v občini Gorenja vas - Poljane stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče.
Potrebno število podpisov je najmanj 48.

Na podlagi 68. člena Zakona o lokalnih volitvah lahko listo kandidatov za občinski svet določi s podpisovanjem skupina volivcev, ki ima v volilni enoti stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče.
Potrebno število podpisov volivcev v posamezni volilni enoti je najmanj 30.

Volivec da svojo podporo na predpisanem obrazcu pred pristojno uradno osebo upravne enote, ne glede na kraj stalnega prebivališča. Evidentiranje podpor poteka na upravnih enotah od ponedeljka, 5. 9. 2022, do vključno četrtka, 20. 10. 2022. Potrjen obrazec podpore upravna enota vrne volivcu, saj obrazce podpore zbirajo kandidati ali predlagatelji kandidature ali liste kandidatov za župane in člane občinskih svetov.
Obrazci podpor so brezplačni in so na razpolago tudi na upravnih enotah.

Dostopnost