Aktualno

Gradnja prizidka vrtca Agata poteka po planu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.7.2020

Izbrani izvajalec del, SGP Zidgrad Idrija d.d., je v sklopu javnega naročila že pričel z izgradnjo prizidka Vrtca Agata v Poljanah. Projekt dodatnih prostorov vrtca vključuje izgradnjo šestih novih igralnic za potrebe vrtca, dveh nadomestnih učilnic za potrebe šole, preureditev in razširitev centralne šolske kuhinje in dodatnega otroškega igrišča. 

Sredi aprila je bil izvajalec uveden v delo, v prvi fazi pa poteka rekonstrukcija in razširitev centralne šolske kuhinje, kjer dela še vedno intenzivno potekajo: izvedeni so prezidi in podložni betoni, izvajajo se inštalacije za vodo, ogrevanje in elektriko, ki so v zaključni fazi. V tem mesecu smo že začeli pripravljalna dela tudi za gradnjo samega prizidka: izvedena so rušitvena dela in odstranjevanje asfalta na igrišču, izkop gradbene jame, postavljeni so temelji in temeljna plošča.

Investicija bo zaključena v drugi polovici leta 2021 in bo predstavljala pomembno pridobitev pri dolgoročnem zagotavljanju zadostnega obsega kakovostnih prostorov za varstvo in vzgojo predšolskih otrok v občini.

Dostopnost