Energetska sanacija in prenova Podružnične šole Sovodenj

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Investicija obsega energetsko sanacijo objekta, ki vključuje prenovo fasade in oken ter strešne kritine in menjavo energenta, saj bo namesto peči na kurilno olje vgrajena sodobna toplotna črpalka zrak voda. V okviru prenove objekta bo izvedena tudi sanacija strojnih in elektroinštalacij s sanacijo centralne kuhinje in vseh sanitarij – objekt je bil namreč grajen v letu 1938, zato je poleg energetske sanacije potrebno izvesti tudi investicijsko vzdrževalna dela.

Občina je za izvedbo energetske sanacije pridobila tudi nepovratna sredstva Ministrstva za infrastrukturo RS v višini 156.966,90 evrov, kar predstavlja 40 % upravičenih stroškov investicije, ki v delu energetske obnove skupno znašajo 392.417,35 evrov. Obnovitvena dela so se začela izvajati ob zaključku šolskega leta 2018/19 in bodo v celoti izvedena do sredine leta 2020.

Do začetka šolskega leta 2019/20 je bila že v celoti izvedena sanacija strehe, fasadni ovoj ter vgrajeno stavbno pohištvo. Prenovljeno je centralno ogrevanje z grelnimi telesi in izven prehod ogrevanja na toplotno črpalko. Zaključena so tudi vsa dela v pritličju, kjer so celovito urejene osrednje sanitarije in garderobe. Izveden je tudi odkop kletnih zidov, izvedena zunanja drenaža in toplotna izolacija ter hidroizolacija kletnih zidov. V mansardi je bilo izvedeno nadvišanje strešne konstrukcije, položena toplotna izolacija, polaganje podov – šola bo v mansardi pridobila povsem nov večnamenski prostor.

V mesecu marcu 2020 je predvidena tudi izgradnja novih teras za vrtec, za katere je bilo že pridobljeno dodatno gradbeno dovoljenje. Gradbena dela bodo v celoti izvedena v prvi polovici leta 2020 in tako zaključena celovita prenova šolskega poslopja na Sovodnju.

Fotogalerija

Vizualizacija obnovljene PŠ Sovodenj
Vizualizacija obnovljene PŠ Sovodenj

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si