Energetska sanacija in prenova Podružnične šole Sovodenj

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Investicija obsega energetsko sanacijo objekta, ki vključuje prenovo fasade in oken ter strešne kritine in menjavo energenta, saj bo namesto peči na kurilno olje vgrajena sodobna toplotna črpalka zrak voda. V okviru prenove objekta bo izvedena tudi sanacija strojnih in elektroinštalacij s sanacijo centralne kuhinje in vseh sanitarij – objekt je bil namreč grajen v letu 1938, zato je poleg energetske sanacije potrebno izvesti tudi investicijsko vzdrževalna dela.

Občina je za izvedbo energetske sanacije pridobila tudi nepovratna sredstva Ministrstva za infrastrukturo RS v višini 156.966,90 evrov, kar predstavlja 40 % upravičenih stroškov investicije, ki v delu energetske obnove skupno znašajo 392.417,35 evrov. Obnovitvena dela so se začela izvajati ob zaključku šolskega leta 2018/19 in bodo v celoti izvedena do sredine leta 2020.

Do začetka šolskega leta 2019/20 je bila že v celoti izvedena sanacija strehe, fasadni ovoj ter vgrajeno stavbno pohištvo. Izveden je nov razvod centralnega ogrevanja z grelnimi telesi, v izvedbi je prehod na toplotno črpalko, za kar so že povečani elektro priključki. Nadaljujejo se dela ureditve pritličja, prenavljajo se prostori garderobe in sanitarij. Izveden je tudi odkop kletnih zidov, kjer se izvaja zunanja drenaža in toplotna izolacija ter hidroizolacija kletnih zidov.

 

Fotogalerija

Vizualizacija obnovljene PŠ Sovodenj
Vizualizacija obnovljene PŠ Sovodenj

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si