Aktualno

Župan sprejel svetovno rekorderko Emo Klinec

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

26.4.2023

Danes je župan Milan Čadež sprejel na obisk slovensko športno junakinjo Emo Klinec iz Poljan nad Škofjo Loko. Smučarska skakalka iz Poljanske doline je letos dopolnila ne le domačo ampak tudi svetovno zgodovino športa.

Ema se je v letošnji sezoni zapisala v zgodovino kot prva ženska, ki je na letalnici v Vikersundu preletela oznako 200 metrov, pristala je pri 203 metrih. Samo slabe pol ure kasneje jo je sicer preletela svetovna prvakinja Alexandria Loutitt, vendar je Ema že naslednji dan, na prvi tekmi žensk na letalnici preletela rekord rojakinje, pristala meter dlje, pri 226 metrih, ter s tem postavila nov svetovni rekord. Ema je poleg tega v letošnji sezoni domov prinesla tudi skupno zmago na norveški turneji, skakalno sezono pa je zaključila kot tretja najboljša skakalka v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Župan Milan Čadež je ob tako velikem uspehu slovenski smučarski skakalki v ženski konkurenci Emi Klinec iskreno čestital, ji poklonil nagrado ter ji za prihodnje tekmovalne sezone zaželel veliko športne sreče.

Fotogalerija

Sprejem svetovne rekorderke Eme Klinec (od leve proti desni: Milan Čadež, župan; Ema Klinec; Elizabeta Rakovec, direktorica občinske uprave). Foto: arhiv občine.
Dostopnost