Aktualno

Kvačkan občinski grb predala županu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

17.2.2022

V četrtek, 17. februarja 2022, je župan Milan Čadež prevzel kvačkan občinski grb, ki ga je v okviru vseslovenskega Guinnessovega projekta Slovenija kvačka izdelala Lidija Novak iz Srednje vasi. 

Za izdelavo grba je porabila približno 100 ur in 2 kilograma volne. Grb je širok 135 cm in dolg 165 cm ter narejen v tako imenovani c2c (iz kota v kot) tehniki in je do sedaj največji nakvačkan izdelek, ki se ga je lotila. Župan se ji je zahvalil in ji čestital za izjemno delo in pripravljenost pomagati ter sodelovati v omenjenem projektu. V prihodnjih mesecih bo kvačkan grb dobil posebno mesto v enem izmed objektov Občine Gorenja vas - Poljane. Kje, naj zaenkrat še ostane skrivnost.

»Slovenija kvačka« je vseslovenski projekt, ki je v zadnjih nekaj mesecih intenzivno potekal po vsej Sloveniji, poleg postavitve novega Guinnessovega rekorda, je tudi splošna promocija kvačkanja v Sloveniji. Tako je kar 211 kvačkaric in 1 kvačkar skvačkalo 212 grbov za 212 občin z željo, da za Slovenijo osvojijo nov Guinnesov rekord.

Fotogalerija

Lidija Novak je kvačkan občinski grb predala županu.
Dostopnost