Aktualno

Občina je vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

20.4.2020

S pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination se bo Občina Gorenja vas - Poljane na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Na letošnji poziv Slovenske turistične organizacije se je občina odzvala ter se prijavila v postopek pridobitve znaka Slovenia Green. V ta namen je destinacija imenovala zelenega koordinatorja, in sicer Kristino Bogataj iz Zavoda Poljanskla dolina, ki bo odgovorna za izvedbo celotnega postopka. Sestavili bomo tudi 10-člansko zeleno ekipo, ki bodo sodelovali pri pridobivanju podatkov, ocenjevanju, oblikovanju razvojnih ukrepov in ciljev ter si prizadevali za njihovo uresničevanje.

Na poti do znaka Slovenia Green, ki bo predvidoma trajala do konca letošnjega leta, bodo člani zelene ekipe z različnimi aktivnostmi zbirali podatke o trajnostnem razvoju občine, izvedli anketiranje deležnikov: lokalnega prebivalstva, obiskovalcev in turističnega gospodarstva, osveščanje deležnikov o pomenu trajnostnega razvoja ter naredili analizo trenutnega stanja na področju okolja, kulturne in naravne dediščine, turistične ponudbe in produktov ipd. Rezultati analize bodo služili za pripravo konkretnih akcijskih načrtov v prvi polovici prihodnjega leta.

V kolikor bi imeli kakršnokoli vprašanje, zamisel, predlog, pobudo ali pa ste pripravljeni pomagati, pišite na zelena.shema@poljanskadolina.com.

Več o Zeleni shemi slovenskega turizma si lahko preberete na spletni strani Slovenske turistične organizacije: www.slovenia.info/zelenashema.

Dostopnost