Aktualno

Tešnak - Domačija doživetij prejemnica zelenega ključa

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

7.4.2021

Tešnak - Domačjia doživetji je ponosna prejemnica trajnostnega znaka ZELENI KLJUČ - GREEN KEY, s čimer soustvarjajo zeleno zgodbo trajnostnega turizma. Zeleni ključ je mednarodno priznana nagrada, ki predstavlja odličnost na področju zelenega turizma, okoljevarstva in trajnostnega delovanja. 

S prejemom zelenega ključa se Tešnak - Domačija doživetij zavezuje k spodnjim načelom delovanja: trajnostno (od brisač do pohištva se zavzemamo za trajnost, vključujemo visokokvalitetne in trajnostne izdelke v vse aspekte delovanja domačije), samooskrbno (skrbimo za zelenjavni, sadni in zeliščni vrt, iz katerih pridobivamo dobrote s katerimi vam postrežemo. Ostalo hrano dobimo iz lokalnih, okoliških kmeti in tako podpiramo kmetijstvo v naši regiji) in inovativno (na domačiji doživetij Tešnak venomer iščemo inovativne načine zmanjševanja porabe vode, elektrike in varovanja okolja). Kriteriji po katerih je bila domačija ocenjena in certificirana pokrivajo 13 področij: okoljsko upravljanje, vključenost osebja, informiranje gostov, voda, pranje in čiščenje, odpadki, energija, hrana in pijača, notranje okolje, zelene površine, korporativna družbena odgovorsnost, aktivnosti v naravi in administracija.

Vstop lokalnega ponudnika Tešnak - Domačija doživetij v družino prejemnikov Zelenega ključa je rezultat ne samo njihove zavezanosti k trajnostnemu in zelenemu poslovanju, ampak je tudi rezultat vseh aktivnosti, ki jih je Občina Gorenja vas - Poljane, skupaj z Zavodom za turizem in kulturo Poljanska dolina, izvajala tokom tega leta. Poleg predstavitve Zelene sheme in trajnostnih certifikatov za strokovno javnost je bistveno tudi povezovanje s turističnim gospodarstvom in veseli smo, da je le to že obrodilo sadove.

Fotogalerija

Marjeta in Dušan Kavčič ponosna prejemnika zelenega ključa. Foto: Kristina Bogataj
Dostopnost