Aktualno

Vojaško vajo Zvezda Triglava 2021 zaključili na Hotavljah!

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

22.9.2021

Z včerajšnjo slovesnostjo se je na Hotavljah zaključila mednarodna vojaška vaja Zvezda Triglava 2021, ki je konec tedna potekala tudi na območju Blegoša.

Na vaji Zvezda Triglava 2021, ki se je sicer začela 6. septembra na območju Bohinjske Bele, se nadaljevala na območju doline Drage in Stola ter se zaključila v naši občini dne, 21. september 2021 z napadom na Blegoš. Na vaji je sodelovalo 300 pripadnikov slovenske vojske, tujih oboroženih sil Velike Britanije in tujih oboroženih sil Združenih držav Amerike ter Natovega centra odličnosti za gorsko bojevanje. Cilj mednarodne vojaške vaje je bilo izboljšanje usposobljenosti enot za gorsko bojevanje, izmenjati izkušnje in izboljšati civilno in vojaško sodelovanje. Med drugimi so k sodelovanju povabili tudi Prostovoljno gasilsko društvo Hotavlje.

Vodja podpolkovnik Fedja Vraničar je povedal, da je bila vaja odlično izpeljana, z vsemi sodelujočimi pa se je zaključila včeraj popoldan na Hotavljah. Proslavili so dan 132. gorskega polka in 70-letnico Prostovoljnega gasilskega društva Hotavlje, ki so hkrati izvedli tudi uradni prevzem novega gasilskega vozila. Na zaključni prireditvi, ki je potekala na Hotavljah je zbrane nagovoril tudi župan Milan Čadež, ki se je zahvalil občanom in lastnikom vpoklicanih zemljišč, da so vajo tako lepo sprejeli in s tem omogočili njeno izvedbo.

Fotogalerija

Dostopnost