Aktualno

Vojaško vajo Zvezda Triglava 2022 zaključili na Hotavljah

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

21.9.2022

Z včerajšnjo slovesnostjo se je na Hotavljah zaključila mednarodna vojaška vaja Zvezda Triglava 2022, ki je konec tedna potekala tudi na območju Škofjeloškega hribovja (Gorenja vas, Blegoš, Ermanovec).

Na vaji Zvezda Triglava 2022, ki se je začela 12. septembra na območju Bohinjske Bele, se nadaljevala na območju strelišča in vadišča Slovenske vojske Mačkovec ter se zaključila v naši občini 20. septembra z napadom na Blegoš. Na vaji je sodelovalo 400 udeležencev. Poleg pripadnikov 132. gorskega polka ob podpori drugih enot Slovenske vojske so sodelovali še pripadniki oboroženih sil Madžarske, Poljske, Velike Britanije in ZDA. Kot opazovalci so se skupnega urjenja gorskega bojevanja, izmenjave izkušenj in dviga povezljivosti med zavezniki in partnerji udeležili tudi predstavniki oboroženih sil Italije, Luksemburga, Madžarske, Nemčije in ZDA. Cilj mednarodne vojaške vaje je bilo izboljšanje usposobljenosti enot za gorsko bojevanje, izmenjati izkušnje in izboljšati civilno in vojaško sodelovanje. 

Vodja vaje, podpolkovnik Tomaž Žbogar, je povedal, da je bila vaja odlično izpeljana. Z vsemi sodelujočimi se je s krajšo slovestnostjo in postrojem vseh udeležencev zaključila na Hotavljah. Na zaključni prireditvi na je zbrane nagovoril tudi župan Milan Čadež, ki se je zahvalil občanom in lastnikom vpoklicanih zemljišč, da so vajo tako lepo sprejeli in s tem omogočili njeno izvedbo.

 

 

Dostopnost