Aktualno

Velik dan za Poljansko dolino: Nika Križnar je osvojila veliki kristalni globus

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

29.3.2021

28. marec 2021 bo v zgodovino slovenskih smučarskih skokov zapisan z zlatimi črkami: 21-letna Nika Križnar, članica Smučarskega skakalnega kluba Žiri (SSK Žiri) in slovenske ženske A reprezentance v smučarskih skokih iz Delnic v Poljanski dolini je v ruskem Čajkovskem postala svetovna prvakinja! Iskreno čestitamo!

Prava športna drama se je razpletla z velikim slavjem za slovenski tabor! Nika Križnar, je namreč zmagovalka sezone, kar je doslej 4. veliki kristalni globus za slovenske smučarske skoke, zdaj prvič v ženski konkurenci. Prestižne lovorike sta se doslej veselila Primož Peterka (1997, 1998) in Peter Prevc (2016).

Veseli smo tudi uspehov naših skakalk na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu, kjer je Ema Klinec postala svetovna prvakinja v smučarskih skokih, Nika Križnar je bila bronasta, obe pa še srebrni z ekipo.

Ob tako velikem uspehu za slovenske smučarske skoke župan Milan Čadež  iskreno čestita celotni ekipi SSK Žiri, Emi Klinec in Niki Križar ter glavnemu trenerju ženske A reprezentance Zoranu Zupančiču: "Vesel sem, da sta naši občanki in moji občinski nagrajenki v letošnji sezoni dosegli tako velik uspeh za Slovenijo ter občino Gorenja vas – Poljane. Uspeli sta s svojo vztrajnostjo in bili ter ostali mirni v najodločilnejših trenutkih."

Fotogalerija

Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija
Foto: Fan club Klinec
Dostopnost