Aktualno

O izzivih razvoja gospodarstva v občini

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

16.5.2023

Območna obrtno-podjetniška zbornica je v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora (RAS) in s finančno podporo občin na Škofjeloškem 16. leto zapored pripravila TOP, v okviru katerega se je tudi letos zvrstil pester nabor podjetniških dogodkov. 

Prvi dogodek so pripravili v Občini Gorenja vas - Poljane kjer so po besedah Gašperja Kleča, direktorja RAS, doma uspešne podjetniške zgodbe. Udeležencem so najprej predstavili podjetja v Industrijski coni Todraž, sledil  je pogovor z županom Milanom Čadežem na katerem je sodeloval tudi Marko Lotrič, predsednik državnega sveta.

V občini, kjer je registriranih 729 podjetij, je torej vsak deseti prebivalec občine pravna oseba, s čimer se uvršča v sam slovenski vrh. A še pred tridesetimi leti, ko smo zapirali Rudnik Žirovski vrh, smo imeli status občine z omejenimi možnostmi razvoja. Uspeh na podjetniškem področju župan pripisuje klenosti in delavnosti prebivalcev naše občine. Marko Lotrič, predsednik državnega sveta, vidi še izjemne priložnosti za razvoj podjetništva na celotnem Škofjeloškem. "Ob današnjem ogledu Industrijske cone Todraž smo videli inovativnost in delavnost, v razvoj danes uspešnih podjetij je bilo vloženega veliko znanja in poguma." Vse to omogoča, da ljudje ostajajo v domačem kraju oziroma se celo priseljujejo, je prepričan Lotrič. Župan je izpostavil, da je hitro posodabljanje prostorskih planov ključno, če želimo biti razvojno naravnani. Zato z novim prostorskim planom med drugim načrtujemo širitev Industrijske cone Todraž do katere pa bo najprej treba urediti problematiko dostopne ceste. V coni se namreč trenutno nahaja več kot 20 podjetij s preko 160 delovnimi mesti. Nova možnost za razvoj podjetništva se nakazuje še v dolini Suše, je napovedal župan.

Fotogalerija

Dostopnost