Aktualno

Sprejem državne prvakinje Manje Slak

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

17.5.2023

Danes je župan Milan Čadež sprejel na obisk Manjo Slak, državno prvakinjo in članico Strelskega društva Gorenja vas, in Aleša Koširja, trenerja in predsednika društva.

Manja Slak, ki prihaja iz Volake, se je strelstvu zapisala v šestem razredu osnovne šole. Je članica slovenske mladinske državne reprezentance. Lani je bila državna podprvakinja v streljanju z zračno pištolo pri kadetinjah (kadetinje pištola), z Gašperjem Božičem pa sta bila v absolutni konkurenci tretja v mešanih parih. Letos marca se je v Estoniji udeležila svojega prvega evropskega prvenstva v streljanju z zračno pištolo in osvojila odlično četrto mesto v mladinski konkurenci. S tem je dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, ki je trenutno najvišja slovenska uvrstitev v Evropi. V začetku junija se bo v Nemčiji udeležila mladinskega svetovnega pokala, konec junija pa bo nastopila na strelskih upih na Češkem. Vrhunec letošnje sezone jo čaka julija, ko se bo udeležila mladinskega svetovnega prvenstva v Južni Koreji.

Župan Milan Čadež je ob tako velikem uspehu Manji Slak iskreno čestital, ji poklonil nagrado ter ji za prihodnje tekmovalne sezone zaželel veliko športne sreče.

Fotogalerija

Milan Čadež in Manja Slak. Foto: arhiv občine.
Milan Čadež sprejel na obisk Manjo Slak ter Aleša Koširja, trenerja in predsednika društva. Foto: arhiv občine.
Dostopnost