Aktualno

Slovenska biatlonska reprezentanca na občinskem kolesarskem krogu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

2.8.2012

Kolesarski krog občine je Matej Oblak iz Vršajna, ki je tudi vodja reprezentanc in spremljevalec, predstavil glavnemu trenerju Urošu Velepcu in mu predlagal, da ga uvrsti v program treninga kot kolesarsko turo.

Tako so se včeraj, 2. avgusta, ob 8. uri, reprezentanti z vodstvom zbrali na Vaškem trgu v Gorenji vasi. Po pozdravu »jeklenega« Lojzeta Oblaka in župana Milana Čadeža, ki jim je podaril tudi karto kolesarskega kroga, so preko Neškove brvi krenili na dolgo kolesarsko avanturo. Celoten krog v dolžini 115 km in 3400 m vzponov in spustov so naši biatlonci prevozili v 6 urah in 40 minutah. Turo so prevozili v sklopu programa treninga, ki vključuje tudi dolge kolesarske treninge za razvoj vzdržljivosti. Vsem se je krog zdel zelo zanimiv in seveda naporen, sploh če ga prevoziš v tempu, ki je predpisan in če tempo narekujejo tekmovalci kot sta Jakov Fak in Klemen Bauer. Tekmovalci so poleg odličnega treninga spoznali čudovite razglede in kraje v naši občini ter vsi skupaj ugotovili, da so ceste in poti odlične za kolesarske treninge.

Udeleženci ture so bili:

- Jakov Fak: 1. mesto svetovno prvenstvo 2012-posamično, 2. mesto svetovno prvenstvo 2012-mešana štafeta
- Klemen Bauer: 5. mesto svetovno prvenstvo 2012-posamično, 2. mesto svetovno prvenstvo 2012-mešana štafeta
- Janez Marič
- Vasja Rupnik
- Peter Dokl
- Simon Kočevar
- Andreja Mali: 2. mesto svetovno prvenstvo 2012-mešana štafeta (samo štartala v Gorenji vasi in se odpeljala proti Pokljuki)
- Uroš Velepec: Glavni trener
- Tomaš Kos: Strelski trener
- Mitja Račečič: Fizioterapevt (spremstvo)
- Matej Oblak: Vodja reprezentanc (spremstvo)

Župan jih je pozdravil tudi ob zaključku treninga in jih ponovno povabil na »delovni« obisk v našo občino naslednje leto, kot priprave na Olimpijske igre v Sočiju 2014.

Tudi naši biatlonci se zahvaljujejo za gostoljubje in lep sprejem v naši občini. Kot pravijo, bo dogodek ostal dolgo v spominu, predvsem zaradi enega najbolj napornih treningov, ki so ga opravili v letošnjem pripravljalnem obdobju.

Fotogalerija

Dostopnost