Aktualno

Praznovali smo občinski praznik

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

26.11.2018

V soboto, 24. novembra 2018, smo v Sokolskem domu v Gorenji vasi počastili praznik Občine Gorenja vas - Poljane in podelili priznanja Občine Gorenja vas - Poljane za leto 2018.

Pričeli smo z Zdravljico, ki jo je zapel Marko Jenko iz GŠ Škofja Loka. Nadaljevali so člani Neč bat teatra s Sovodnja, ki so nas nasmejali s skečem o bontonu. Kulturni program so z dvema glasbenima točkama iz muzikala Cvetje v jeseni zaključila dekleta, ki sodelujejo v okviru KD dr. Ivan Tavčar Poljane.

Drugi del se je pričel s pogovorom med voditeljico Damjano Peternelj in županom Milanom Čadežem, ki je spregovoril o že postorjenem delu in napovedal tudi nekaj načrtov za v prihodnje.

Sledil je najbolj slovesen del prireditve, in sicer podelitev priznanj za leto 2018.

Plaketo Občine Gorenja vas – Poljane je prejela Osnovna šola Poljane za uspešno in pestro učno-vzgojno delo ter povezanost s krajem v preteklih 30. letih.

Priznanja Občine Gorenja vas – Poljane so prejeli Filip Dolinar za dolgoletno skrb za cerkev sv. Vida v Lučinah in soustvarjanje kulturne podobe kraja, Iniciativna skupina TD »Slajka« Hotavlje za izvedbo prireditev v počastitev življenja in dela jezikoslovca, literarnega zgodovinarja in bibliotekarja Luke Pintarja, Javorski pevci za ohranjanje in negovanje pevskega ljudskega izročila, Lovska družina Sovodenj za sonaravno upravljanje z divjadjo in varovanje narave ter Prostovoljno gasilsko društvo Lučine za prostovoljstvo in pomoč krajanom v preteklih 70. letih.

Priznanje župana Občine Gorenja vas – Poljane sta letos prejela  Matej Ržek za pridobljeni naziv »Mladi gospodar leta 2018« in Nika Križnar za dosežene športne uspehe v smučarskih skokih.

Fotogalerija

Dostopnost