Aktualno

Slavnostna akademija ob Tavčarjevem letu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

18.5.2023

Ob praznovanju vseslovenskega Tavčarjevega leta bo v veliki dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi v nedeljo, 28. maja, ob 18. uri potekala osrednja slavnostna akademija z naslovom Slovenci, po Tavčarju se špeglajmo.

Na akademiji bo predstavljeno življenje in delo dr. Ivana Tavčarja ter razmišljanje o pomembnosti njegovega zgleda za današnjo družbo. Osrednji slavnostni govornik bo Tavčarjev stanovski kolega in predstavnik programskega odbora Tavčarjevega leta, odvetnik dr. Peter Čeferin.

Izjemnost Tavčarjevega delovanja in širino njegove osebnosti, ki sta nam lahko zgled še sto let po njegovi smrti, pa bodo prek odlomkov iz predstav Raubarski cesar, Ljubezen nam je vsem v pogubo, Cvetje v jeseni, Medrug Polanci in Visoška kronika prikazali člani Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane pod vodstvom Andreja Šubica.

S prireditvijo bo zaznamovana tudi stoletnica Sokolskega doma. Dvajsetega maja bo namreč minilo sto let, odkar so v Gorenji vasi na binkoštno nedeljo slovesno predali namenu novozgrajeni Sokolski dom. 

Dostopnost