Aktualno

S 1. aprilom spremenjene nekatere cene komunalnih storitev

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

12.5.2023

Zbiranje komunalnih odpadkov: skupni mesečni stroški na položnici za zbiranje komunalnih odpadkov ostajajo nespremenjeni, cena storitev zbiranja bioloških odpadkov pa je s 1. aprilom za 18 % nižja. Znižanje je posledica večjega obsega zabojnikov vključenih v sistem zbiranja in poračuna.

Oskrba s pitno vodo: zaradi višjih stroškov materiala, storitev, električne energije in dela se je cena vodarine s 1. aprilom povečala za 11 centov za kubični meter (z 0,6069 evra/m3 na 0,7159 evra/m3), cena omrežnine za enostanovanjski vodomer (DN 20) pa se je zaradi višjih stroškov menjave vodomerov povečala za 0,72 evra/mesec. Cene so bile vse od leta 2016 za gospodinjske uporabnike nespremenjene, s 1. aprilom pa je skupni znesek na položnici za štiričlansko gospodinjstvo, ki porabi 12 m3 vode/mesec, višji za 2,04 evra.

Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda: cene storitev odvajanja in čiščenja ostajajo tudi po 1. aprilu nespremenjene, ceni omrežnin pa bosta zaradi nižjih subvencij občine in višjih stroškov skupaj višji za 2,22 evra/mesec (odvajanje za 2,08 evra in čiščenje za 14 centov). Zaradi subvencioniranja bo v občinskem proračunu po 1. aprilu potrebno zagotoviti dobrih 30 tisočakov letno.

Dostopnost