Aktualno

Rekreacijsko središče Log z ribnikom

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

24.5.2023

V torek, 23. maja 2023, je na Občini Gorenja vas - Poljane potekal zaključni dogodek projekta (NAD)gradimo ponudbo Škofjeloškega. Partnerji projekta smo novinarjem in zainteresirani javnosti prestavili projekt in njegove rezultate. V partnerstvo smo bili povezani LAS, Občina Gorenja vas – Poljane, Občina Škofja Loka, Občina Železniki in Občina Žiri.

S pomočjo sredstev CLLD programskega obdobja 2014 – 2020 smo v projektu občine nagradile obstoječo ponudbo oziroma v lokalno okolje dodale novo.

V Občini Gorenja vas – Poljane je bilo zgrajeno Rekreacijsko središče Log, ki leži med Gorenjo vasjo in Hotavljami. Občanom in obiskovalcem ponuja aktivno preživljanje prostega časa v naravi, saj je prostor opremljen s telovadnimi napravami, hkrati pa se obiskovalci lahko sprostijo na pomolih ob ribniku. V Občini Škofja Loka se je razširila mreža sistema za izposojo koles eKOLOka. Postavili sta se dve novi dodatni postaji na parkiriščih Štemarje in Puštal. Skupaj to pomeni 25 novih zaklepnih mest in 10 novih koles, tako električnih kot navadnih. V Občini Železniki se je ob pošti s pomočjo sredstev pričela izgradnja tržnice. Že izveden del predstavlja tipski kontejner, v katerem so sanitarije s predprostorom in manjšim skladiščem. Ob kontejnerju sta pod enotno streho še prostor za odpadke in prostor za shranjevanje stojnic ter večjih kosov opreme. S tem bodo ponudnikom omogočene boljše razmere za prodajo. Na Pustotniku v Žireh se je zgradilo postajališče za avtodome. Skozi projekt so postajališče umestili v prostor, izdelali arhitekturni izris in naredili popis del. Postavljen je stebriček za praznjenje kemičnih WC kaset, talna rešetka in stebriček za oskrbo s pitno vodo, stebriček za priklop na elektriko in štiri parkirna mesta z zatravljenim satovjem.

Dogodek smo zaključili z ogledom Rekreacijskega središča Log in pogostitvijo z lokalnimi produkti.

Fotogalerija

Dostopnost