Aktualno

Publikacija o projektih in delu Občine Gorenja vas - Poljane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

26.7.2022

Pred vami je nova izdaja publikacije o projektih in delu Občine Gorenja vas – Poljane v preteklem letu, ki jih brez prekinitev izdajamo že 13. leto zapored.

Naš namen je karseda celovito predstaviti delo občine, da bi občanke in občani dobili čim boljši vpogled v vse, s čimer se občina ukvarja, ter kako potekajo posamična dela na celotnem območju občine. Zakonodaja nas zavezuje, da še vedno polovico našega proračuna namenimo za fiksne stroške, največji med njimi je doplačilo stroškov vrtca, ki je lani preseglo 1,4 milijona – na osnovi tega starši skladno z državnim pravilnikom plačujejo nižje položnice za vrtec. Sredstva za investicije poskušamo dodatno pridobiti s prijavami na različne razpise, kjer pa pogosto zaradi velikega števila prijav ne morejo odobriti vseh vlog. Zato se posebej trudimo, da bi bile naše prijave kar najbolje pripravljene in podkrepljene s kakovostno projektno dokumentacijo.

Potreb po investicijskih vlaganjih širom občine je veliko, vrsta projektov, ki jih želimo realizirati, je dolga, vsako leto pa jih izpeljemo kar nekaj. Tako je bilo tudi v letu 2021, med prebiranjem predstavitev pa si boste lahko sami ustvarili vtis o našem skupnem delu.

Župan Milan Čadež in občinska uprava Občine Gorenja vas - Poljane

Dostopnost