Občina Gorenja vas - Poljane
Poslovni čas sprejemne pisarne: | |
ponedeljek, torek in četrtek | od 8. do 15. ure |
sreda | od 8. do 17. ure |
petek | od 8. do 13. ure |
Uradne ure občinske uprave: | |
ponedeljek | od 8. do 10. ure in od 11.30 do 15. ure |
sreda | od 8. do 10. ure in od 11.30 do 17. ure |
petek | od 8. do 10. ure in od 11. do 13. ure |
Na delovna dneva 24. in 31. decembra se poslovni čas in uradne ure začnejo ob 8. uri in končajo ob 13. uri.
Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke
30.9.2021
Zavod Poljanska dolina je v sodelovanju z Občino Gorenja vas - Poljane včeraj organiziral prvi Zeleni dan Poljanske doline. Dogodek s katerim smo želeli udeležencem ter širši javnosti predstaviti prednosti in zaveze zlatega znaka zelene sheme slovenskega turizma, ki smo ga prejeli v letošnjem letu, je odlično uspel.
V prvem delu so udeležnci prisluhnli trem predavanjem - Maša Klemenčič je spregovorila o turizmu za vključujočo rast, Tomaž Trobiš o pomenu energetske učinkovitosti v turističnih podjetjih, Jernej Demšar pa o novi kolesarski poti Hidden hills trail. Sklopu predavanj je v drugem delu sledila okrogla miza o kulinariki Poljanske doline - s ključnim vprašanjem kako naprej.
Osrednji dogodek – okrogla miza 'Kulinarika Poljanske doline – kako naprej?' – je gostila pomembna slovenska imena na kulinaričnem področju. Janez Bogataj, slovenski etnolog, Franc Jezeršek iz Hiše kulinarike Jezeršek, Jože Zalar z Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled ter Pavle Hafner, raziskovalec kulinarike Poljanske doline, so s svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami začrtali smernice za pripravo in nadgradnjo celotne kulinarične ponudbe v Poljanski dolini. Maša Klemenčič, predstavnica Slovenske turistične organizacije in Tomaž Trobiš, direktor Zavoda Poljanska dolina, pa sta s pogledom na kulinariko še z drugih zornih kotov – razvoja turizma in vključenosti lokalnega turističnega gospodarstva - pripomogla k celostnemu pogledu na tematiko.
Receptov, značilnih za Poljansko dolino in Škofjeloško je veliko in skrbno so zbrani v knjigi Ta dobra stara kuha avtorja Pavleta Hafnerja. Vendar pa prav drobnjakovi štruklji, še posebej tisti ˝na župi˝, poosebljajo tisto, po čemer so znani Poljanci – toplino, domačnost, tradicijo. Jed, ki nikogar ne pusti ravnodušnega je zato tako po mnenju prisotnih strokovnjakov kakor tudi ostalih prisotnih potrebno razviti v vodilni (turistični) produkt, po katerem bo v prihodnosti prepoznana Poljanska dolina.
Vsaka nova pot se začne s prvim korakom – in prav to vlogo je prevzel Zeleni dan Poljanske doline. Z usmerjenim delom in sodelovanjem lokalnih proizvajalcev ter ponudnikov pa Poljanska dolina začenja s pisanjem nove zgodbe o ljubezni, ki gre – skozi želodec.