Aktualno

Prva obletnica projekta Prostofer

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

13.12.2021

Meseca decembra mineva leto dni od kar je Občina Gorenja vas – Poljane pristopila k izvajanju projekta Prostofer, trajnostnega vseslovenskega prostovoljnega projekta za mobilnost starejših.

V obdobju enega leta so prostovoljni vozniki opravili 145 prevozov starostnikov. Na mesec povprečno opravijo okrog 12 prevozov. V večini gre za prevoze na zdravniške preglede v Škofjo Loko, Jesenice, Golnik in Ljubljano. Projekt je med občani zelo dobro sprejet in v zadnjem obdobju se število prevozov iz meseca v mesec povečuje.

Ob tej priložnosti sta župan Milan Čadež in podžupan Anton Debeljak sprejela prostovoljne voznike in se jim zahvalila za njihovo neprecenljivo delo, da tako nesebično pomagajo. Župan je povedal, da smo ponosni na vsakega izmed šestih prostovoljnih voznikov oz. voznic in poudaril, da so vozniki prostovoljci res ključni, saj brez njih in njihove dobre volje tega projekta ne bi mogli izvajati.

Ob koncu pa k projektu lepo vabimo še nove prostovoljne voznike, ki lahko del svojega prostega časa namenite drugim občanom in jim ponudite pomoč, ko jo potrebujejo.

Dostopnost