Aktualno

Projekcijska soba Cvetje v jeseni

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

29.12.2021

Pri izvedbi aktivnosti smo združili moči Razvojna agencija Sora kot prijavitelj projekta in Občina Gorenja vas - Poljane kot lastnica objekta nepremičnine kulturne dediščine, ki je predmet razpisa, to je Tavčarjev dvorec na Visokem.

Javni razpis v okviru ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo; izbor operacij delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Naslov operacije: DVIG KOMPETENC IN RAZVOJ TURISTIČNE PONUDBE V VODILNI TURISTIČNI DESTINACIJI ŠKOFJA LOKA (POLJANSKA IN SELŠKA DOLINA) IN IDRIJA V LETIH 2020 in 2021.

V okviru operacije digitalizacije so se z zunanjimi izvajalci izdelali 3D-modeli dvorca, turistična ponudba za obiskovalce pa se je nadgradila z vzpostavitvijo multimedijske sobe z vsebinami iz Tavčarjeve povesti Cvetje v jeseni, podprte z odlomki iz njene filmske upodobitve ter z vsebinami iz pisateljevega zasebnega življenja. Namen digitalnega inoviranja te dragocene kulturne dediščine je spodbuditi razvoj turističnih produktov in storitev, povezanih s kulturo in kulturno dediščino, na osnovi uporabe naprednih tehnologij, ki bodo omogočale neposredno in izvirno turistično izkušnjo ter unikatna in globalno prepoznavna turistična doživetja ob hkratnem cilju varovanja in ohranjanja kulturne dediščine Slovenije.

Prostor je sodobno tehnično urejen in predstavlja kratke odlomke iz filma Cvetje v jeseni, hkrati pa lahko spremljate življenje in delo Ivana Tavčarja.

Dostopnost