Aktualno

Poteka popoplavna sanacija vrtca Zala Gorenja vas

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

7.5.2024

Pritlični prostori vrtca Zala pri Osnovni šoli Ivana Tavčarja v Gorenji vasi so po lanskih avgustovskih poplavah utrpeli obsežno škodo zaradi vtoka zalednih voda neposredno v pritlične igralnice vrtca s spremljajočimi prostori. Uničen je bil tudi velik del inventarja, knjig, inštrumentov, igrač, ležalnikov, plenic, papirne galanterije.

Poplavljena je bila celotna pritlična etaža vrtca, voda pa je poleg pohištva in stavbnega pohištva prepojila tudi sestavljene tlake vključno z izolacijsko volno. Sanacija škode zato obsega menjavo celotnih tlakov s talnimi inštalacijami in notranjim stavbnim pohištvom ter obsega štiri igralnice, razdelilno kuhinjo s pomivalnico, obe garderobi, dve shrambi, pralnico in spremljajoče prostore za shranjevanje didaktičnega materiala, igral in igrač.

V aprilu so bila zaključena rušitvena dela, ki so jih izvedli prostovoljci, starši vrtčevskih otrok, takoj nato pa smo pristopili k izvedbi vrste obrtniških del, ki so potekala tudi čez prvomajske počitnice. Doslej je izvedena glavnina inštalacij v tlaku, izvedene so ozemljitve, polaga se toplotna izolacija, sledila pa bo izvedba estrihov.

Še pred začetkom sanacijskih del je vodstvo šole izvedlo obsežno koordinacijo za pridobitev začasnih nadomestnih prostorov, ki so deloma v šolskih prostorih, zaradi česar se je oddelek šole selil v bližnje župnišče, ter v prostorih vrtca Agata Poljane, kjer opravljajo tudi del servisnih storitev.

Dela napredujejo skladno s terminskim planom in bodo zaključena v poletnih mesecih. V celoti pa je bila jeseni že zaključena obnova sosednje športne dvorane, kjer je bilo zaradi poplavljenega parketa potrebno zamenjati vse talne obloge. Tudi v tem primeru so priskočili na pomoč prostovoljci domačini, obnovo parketa pa je financirala občina iz lastnih in donatorskih sredstev. Pri pridobivanju donatorskih sredstev za obnovo vrtca je bilo uspešno tudi novo vodstvo gorenjevaške šole, tako da bo del nove vrtčevske opreme poplačan s pomočjo tujega donatorja, vsa preostala dela pa se financirajo s pomočjo državnih sredstev za sanacijo po poplavah.

Fotogalerija

Dostopnost